Legendás egyik-másik házi sütemény, lekvár, befőtt vagy éppen bor és pálinka híre a faluban. Harmadik éve mustrát, szolid versenyt hirdetnek egy-egy „kategóriában” belőlük.
Szombaton ötödik alkalommal rendezték meg Magyaralmáson a szilvalekvárfőző verseny 15 csapat nevezésével. Az időjárás is mellettük állt, verővényes napsütésben és nagyon jó hangulatban telt el a nap.
Fejér Megyei Hírlap Online - Székesfehérvár és Fejér megye hírei2011.09.20. 05:26
Magyaralmás - A szilvalekvár is fontos volt, de még fontosabb a jó hangulat! Az üstökben rotyogott, illatozott a szilvalekvár, amit a boltban egyszerűbben meg lehetne vásárolni. Ám nem ez a lényeg.
Dunaújváros - Azok az édes házi lekvárok, befőttek... A befőzési szezon derekánál tartunk, az őszibarack java elkezdett érni. Most érdemes cukrot venni (ha eddig nem tették meg), mert véget ér az akció!
Székesfehérvár - Minden hónapnak megvan a maga gyümölcse, azoknak a befőzési, eltevési ideje. A háziasszonyok legtöbbje saját kertből főz be, de a cserebere, az ajándék gyümölcs is nagy divat.
Magyaralmás - Helyiek - az önkormányzat csapata - nyerte a szilvalekvárfőző-versenyt, amelyen bebizonyosodott: nem csupán hasznos, de szórakoztató is lehet a lekvárkészítés.
Székesfehérvár - Lassan elmúlik az ideje a sárgabarackszezonnak, bár még mindig vannak roskadozó fák. Használjuk ki a bőséget, három évet kell várnunk egy új barackdömpingre.