Tisztul a kép az Alba Volán "kizárásos" ügyében

Székesfehérvár - Egy nap telt el azóta, amióta az Alba Volán SC jégkorongcsapatát kizárták, majd visszavették az ob I-be, a kép pedig kezd tisztulni: nem csak a fehérváriak hibáztak...

Bobory Balázs

Valakiknek kapóra jött, hogy az Alba Volán együttese a múlt héten kétszer is az előírt tizenöt fő helyett tizenhárommal állt ki a HC Csíkszereda elleni idegenbeli mérkőzésen. A fehérváriak olyan hibát követtek el, amelyet szankcionálnia kellett a szövetségnek, ám ezt egészen furcsa módon tette meg.
A versenyszabályzat szerint ha egy csapat kétszer nem áll ki ugyanazon együttes ellen, azt automatikusan ki kell zárni a bajnokságból. A bökkenők itt következnek: 1. a Volán megjelent és pénteken már a második mérkőzést játszotta, igaz, hiányos létszámmal (az utánpótlás-csapatoknál ilyen esetekben pontlevonást alkalmaznak). 2. Miután pénteken este a szövetség a jegyzőkönyvekből megtudhatta a szabálysértést, össze kellett volna hívnia a fegyelmi bizottságot, s erre a randevúra be kellett volna idézni idősebb Ocskay Gábort  és Kóger Istvánt is. Ez nem történt meg, sőt, a versenybíróság sem ülésezett, hanem vasárnap este  állítólag  a tagok telefonálgatásai  után hozták meg az ítéletet, hogy a Volánt ki kell zárni az ob I-ből. A fehérváriak aznap csak az újságíróktól értesültek a döntésről, mivel a szövetség képviselői  csak hétfőn küldtek egy e-mailt a klubnak, melyben a kizárás tényét rögzítették, az indokokat nem. A fellebbezést beadta a klub, majd a délutáni elnökségi ülésen, szoros szavazati eredmény után a kék-fehéreket visszaengedték a  bajnokságba. 
Közben a Volánnál levonták a tanulságokat és új szakosztályvezetési modellt dolgoztak ki Tóth Istvánék. 
A "kizárásos" ügyhöz lapunk holnapi, október 10-ei számában további adalékokat találnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!