Az elmúlt egy év kronológiája a repülőgép-szerencsétlenségekről

FMH - Eltűnt a francia Air France légitársaság Rio de Janeiróból Párizsba tartó A330 típusú Airbus gépe a radarok képernyőiről a brazil partok közelében. Az AF 447 számú járaton 228 személy, 216 utas, valamint a személyzet 12 tagja tartózkodik. Összeállítás a világban történt súlyos repülőgép-balesetekről 2008-tól:

feol.hu

2008. február 22. - VENEZUELA: Az Andokban lezuhant a Santa Barbara légitársaság belföldi járatú repülőgépe. A fedélzetén tartózkodó 46 ember életét vesztette. 

2008. április 15. - KONGÓ: Közvetlenül a felszállás után lezuhant egy személyszállító repülőgép a kelet-kongói Goma városban. Az áldozatok számát a hatóságok több mint hetvenre becsülték. 

2008. június 10. - SZUDÁN: Leszállás után kigyulladt a szudáni nemzeti légitársaság egyik repülőgépe a kartúmi repülőtéren. A gép kicsúszott a kifutópályáról. A fedélzeten robbanás történt és tűz ütött ki, majd a lángok az egész törzsre és a pilótafülkére is átterjedtek. A fedélzeten 203 utas és a 14 fős legénység tartózkodott. 123 túlélőt és 28 holttestet találtak, további 66 ember sorsa ismeretlen. 

2008. augusztus 20. - SPANYOLORSZÁG: Felszállás közben kicsúszott a leszállópályáról és lángra kapott a madridi nemzetközi repülőtéren a Spanair légitársaság Kanári-szigetekre induló gépe. A baleset 154 halálos áldozatot követelt, 19-en megsérültek. 

2008. augusztus 24. - KIRGIZISZTÁN: Biskek térségében felszállás közben szerencsétlenül járt az Itek-Air kirgiz magántársaság Boeing 737-es utasszállító repülőgépe. A fedélzeten lévő 90 ember közül 65 meghalt, 25-en túlélték a szerencsétlenséget. 

2008. szeptember 14. - OROSZORSZÁG: Az oroszországi Permben lezuhant egy, az Aeroflot-Nord légitársaság által üzemeltetett Boeing-737-es repülőgép. A szerencsétlenül járt, Moszkvából Permbe tartó járat 82 utasa és hatfős személyzete életét vesztette. 

2009. február 12. - Egy lakóházra zuhant a Continental Airlines légitársaság a New Jersey állambeli Newarkból Buffalóba tartó járata, tíz kilométerre a Buffalo Niagara repülőtértől. A becsapódás után a gép lángra lobbant. A 44 utas és a négytagú személyzet közül senki sem élte túl a katasztrófát, a 49-ik áldozat a ház lakója volt.
(MTI)

Ide kattintva még többet olvashat a tragédiáról!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!