Agilis az ebed? Kutyás ügyességi vilagbajnokság lesz Gyulán

Több mint 180 versenyző és közel 210 kutya részvételével szeptember 3-tól Gyulán rendezik meg a X. Keverék és Fajtiszta Kutya Agility Világbajnokságot és a VIII. ParAgility Világkupát.

feol.hu

Alt Sándor, a gyulai kutyás agility (kutyás ügyességi verseny) szabadidősport klub elnöke az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: hasonló rendezvényt már szerveztek a városban 2002-ben, s akkor olyan jól érezte magát a nemzetközi mezőny a fürdővárosban, hogy 2009-ben ismét Gyula adhat otthont a versenynek.
Az idei program különlegessége, hogy a szokásos verseny mellett a sérült sportolók is megmérkőzhetnek egymással, vagyis ki lesz a legügyesebb, aki az ugratókkal, palánkokkal, hintákkal és más akadályokkal tarkított 130 és 150 méter hosszúságú pályán a leggyorsabban és persze hibátlanul tudja végig vezetni a kutyáját.
A verseny négy napján a mezőny, a kutyák nagyságától függően három kategóriában indul, s külön méretkeznek meg a sérült, illetve mozgásukban korlátozott sportolók.
Szabó Árpád, a város alpolgármestere azt emelte ki, hogy a város felkészült a nagyszámú vendég fogadására. Szállodái képesek kulturált körülmények között vendégül látni a mozgássérült versenyzőket is, hiszen több szálláshelyet akadálymentesítettek, de szintén több olyan szoba is áll a vendégek rendelkezésére, amelyeket speciálisan nekik rendeztek be. Mint mondta  a kutyák fogadása sem okoz gondot a szállásadóknak, hiszen egy-két kivételtől eltekintve minden gyulai vendégfogadó gondoskodni tud az állatokról is.  
Az önkormányzati vezető abban reménykedik, hogy a versenyre érkező, mások mellett német, francia, olasz, holland és spanyol vendégek ismét olyan jól fogják magukat érezni, hogy később is visszatérnek Gyulára pihenni.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!