Strandoló buktatta le az enyveskezű fiatalokat

FMH - Három fiatal lopott a strandolás közben parton hagyott holmikból Gárdonyban. A zsákmányt azonban nem tudták megtartani, mert valaki rajta kapta őket, és szólt a büféseknek, a biztonságiaknak.

feol.hu

Egy húszéves és két tizenhat éves budapesti fiatal gondolta úgy fürdés után a hét végén, a gárdonyi Sport Beachen, hogy a parton őrizetlenül hagyott egyik táskakupacban pénzt keres - tájékoztatott az esetről Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Letelepedtek a kiszemelt holmi mellé, majd beszélgetés közben egyikük kivett két mobiltelefont az egyik táskából, míg a másik vállára akasztott egy női táskát. Így indultak el a kijárat felé.
Matatásuk azonban feltűnt egy nőnek, aki egyből szólt a közeli büfésnek, ő pedig a biztonsági őrt riasztotta, miközben szemmel tartotta a triót. A kijáratnál kérdőre is vonták a három fiatalt a női táskával kapcsolatban. Bár először azzal a magyarázattal álltak elő, hogy egyikük nővéréé, amikor meg kellett volna mondani az állítólagos nővér nevét - amit a biztonsági őr a táskában lévő iratok alapján kívánt ellenőrizni -, az valahogy nem jutott eszébe a fiatalnak.
A biztonságiak a hangosbemondón keresztül aztán értesítették az esetről a sértetteket, így a táska valódi tulajdonosa, illetve a mobiltelefon eredeti gazdája visszakapta értékeit.

Kiderült, hogy a táskában lévő mobiltelefonnal, iratokkal, készpénzzel, valamint a másik két telefonnal együtt a lopási kár meghaladta a 160.000 forintot. Az időközben értesített rendőrök a három fiatalt előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket – tette hozzá Németh-Kész Mónika.   

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!