Földönkívüliek a panelok között? Fotón örökítette meg a fényeket az egyik lakó

FMH összeállítás- Az emberek fantáziáját időről időre megmozgatják olyan jelenségek, amelyek okát földönkívűliek ténykedésében keresik, mert más magyarázatot nem találnak rájuk. Lehet legyinteni rá és hinni is benne.

Mihók Lenke

- Immár a második napja zajlanak ezek a furcsa fényjelenségek a szemközti panelház falán: reggel, olyan fél hét tájban a nyolcadik emelet környékén és az alatt is több helyen furcsa alakú fények, vagy képek jelennek meg. Nagyjából egy órán át láthatóak, közben lefelé vándorolnak, majd eltűnnek - újságolta a Sarló utcában lakó olvasónk, Halbléner Mihály, aki szerkesztőségünkbe el is hozta az általa készített fotókat.
A fények alakja valóban szokatlan, olvasónk szerint pedig azért nem okozhatja ezeket a napfény, mert a nap reggel éppen a szóban forgó, Sarló utca 10B irányából süt.

A házban  rajta kívül többen észrevették már a furcsa fényjelenségeket, van, aki szerint a rajzolatok leginkább  Szűz Mária lepelbe burkolt alakjára hasonlítanak, a legmerészebb teóriák szerint akár idegen lények is okozhatják a jelenséget.
Mindenesetre Halbléner Mihály felmászott a tízemeletes épület tetejére, hogy megnézze, hátha a tetőről veri vissza valami a napfényt ilyen furcsa módon, de erre utaló jelet nem sikerült találnia. A szemközti lakók így most kíváncsian várják a reggeleket, hátha újra látják a házfalón vándorló fényeket.
 Nem ez az első eset, hogy olvasónk számára megmagyarázhatatlan, esetleg idegen lények jelenlétére  utaló jelenségre hívta föl figyelmünket.  Januárban egy mátyásdombi fiatalember szintén különös fények, színes gömbök  megjelenéséről  értesítette szerkesztőségünket. Akkor bővebben foglalkoztunk a témával, szakértők véleményét kérve.


 Világszerte nem csupán az emberek  fantáziáját mozgatják meg e különös jelenségek,  de a  társadalomkutatókat is kíváncsivá tették.
 Így  az   Ipsos csoport egyik tagja felmérést készített  huszonkét országban, mely szerint a  lakosság egyötöde, húsz százaléka hisz abban, hogy idegen lények látgottak el bolygónkra és embernek álcázva magukat itt is élnek. A húsz százalék, aki ezt igaznak véli inkább férfi (22 százalék),  mint nő (17 százalék), 35 év alatti (25 százalék), mintsem 35 és 54 év közötti (  16 százalék),  vagy 50 év feletti (11 százalék). Közöttük is inkább magasabb iskolai végzettségű(22 százalék) , mint alacsonyabban vagy közepesen iskolázott (19 százalék) osztozik e  nézetben.
A huszonháromezer országonként több mint ezer válaszadó részvételével végzett felmérés  kimutatása alapján tehát az emberek 80 százaléka nem hisz az idegen lények földi tartózkodásában.

Róluk is pontos kimutatás készült, amely szerint  közöttük több a nő ( 83 százalék),    mint a férfi (78 százalék),  az 55 év feletti (89 százalék), mintesem 35 és 54 év közötti ( 75 százalék), alacsonyan vagy közepesen képzett (81 százalék), mint magasabb végzettségű (78 százalék).
Azok a nemzetek, amelyek lakói leginkább hiszik, hogy álcázott látogatókkal élünk együtt, India és Kína,  azok amelyek legkevésébé gondolják így, Belgium, Svédország és Holandia.
És ön, kedves olvasónk hogyan  vélekedik e kérdésről?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!