Új vezetés

2 órája

Az utánpótlásra fókuszálnak

Már fél évvel ezelőtt nyilvánvalóvá vált, hogy a Tordas SE vármegyei I. osztályú csapatánál mélyreható változások várhatóak. Az együttes akkori technikai vezetője, Farkas Zsolt tájékoztatta lapunkat, hogy az egyesület vezetése átadja a klubot, és teljesen új menedzsment fog irányítani a szezont követően. Az átadás – átvétel megtörtént, majd az újonnan megválasztott vezetés közölte, hogy nem indítja el az I. osztályban a gárdát. A változásokról beszélgettünk a július 1-óta hivatalban levő új elnökkel, Jakab Árpáddal.

Káldor András

A Tordas-Gyúró Egyetértés csapata (kék-fehér) továbbra is a harmadik vonalban harcolhat

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Még mielőtt az új alapokra helyezett tordasi labdarúgásról beszélnénk, nem árt, ha kicsit a múlttal is foglalkozunk. A Tordas SE csapata az 1984-85-ös idényben búcsúzott a megyei I. osztálytól, majd közel harminc éven keresztül a megye kettőben, illetve a körzeti bajnokságokban vitézkedett. Az áttörés a 2013-2014-es bajnokság végén sikerült, amikor az Osz-Car csoportban a második helyet megszerezve jutottak vissza. Innentől kezdve markáns tagjai lettek az I. osztálynak, előbb a középmezőnyben, majd fokozatosan az élmezőny közelében helyezkedtek el. A csúcsot a 2022-2023-as év jelentette, ekkor bronzérmesek lett a kék-fehérek, míg a tavasszal zárult pontvadászatban az 5. helyen zártak.     

- Július elsején lezajlott a közgyűlés, ekkor választottak meg a klub elnökévé. Ennek még az adminisztratív dolgait intézzük a hátérben, de a nevezések miatt döntéseket kellett hoznunk. Az egyeztetéseket követően abban maradtunk, hogy az utánpótlást szeretnénk fejleszteni, az elsődleges célunk az utánpótláskorú létszám növelése. Úgy érezzük, hogy ehhez a bázis adott, hiszen a tordasi infrastruktúra folyamatosan bővül, sok új kisgyerekes család költözik a településre. Emellett egy jól működő vármegyei III. osztályban szereplő csapatunk van, amely a Gyúróval történt fúziónak köszönhetően a tavalyi bajnokságban a harmadik helyen végzett. Beszéltem velük, és szívesen vállalják harmadosztályban való szerepést ismét, sőt szeretnének fel kerülni a második vonalba. Ehhez mi minden támogatást megadunk, mert az a célunk hogy a helyi, már kiöregedő U19-eseknek és a helyi lakosoknak tudjunk amatőr szinten futball lehetőséget biztosítani. Sok mérkőzésre kijártam tavasszal, figyeltem a szurkolók reakcióit, beszélgettem velük, és az volt a nagy problémájuk, hogy nem volt helyi kötődésű játékos a megye egyes csapatban, és igazán érdeklődés sem volt akkora, hiába szerepelt jól a csapat. A megye hármas csapat mérkőzéseire olykor több néző látogatott ki, és nyilvánvalóvá vált, hogy inkább mellettük tesszük le a voksot. Megkérdeztem megye hármas csapat tagjait, hogy elindulnának-e az első osztályban - a jogunk meg lett volna hozzá - de ők úgy döntöttek, hogy maradnak, a jelenlegi osztályban, és onnan próbálják meg önerőből felverekedni magukat. Ezt teljes mértékben megértem, és számomra nagyon szimpatikus.– hangsúlyozta Jakab Árpád.

Az pedig a tordasiak számára garanciát jelenthet, hogy a korábbi elnök, Farkas Örs teljes mértékben támogatta Jakabék elképzeléseit.

- A létesítményeink állapota tökéletes, minden adva van ahhoz, hogy megfelelő körülmények között dolgozzunk, és az utánpótlás mellett legyen egy jó megye hármas csapatunk. Amit még szeretnénk, és célunk a női futball megteremtése, de egyelőre toborzás alatt áll. Inkább elsőre kislányoknak indítanák csapatokat a Bozsik-korosztályokban, feleségem irányításával, aki dolgozott már a női labdarúgásban. Az egyesületben a Bozsik-korosztályok adottak, a 7, 9, és 11-es évjáratok, valamint U13, U16, és U19-es csapataink vannak, három edző irányításával. – tette hozzá a sportvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában