Hivatal, akadály nélkül

Hantos - Minden pályázaton indulnak, ami a község épülését szolgálja, finanszírozható és fenntartható. Ezek jellemzőek a mostani beruházásra is mondja a polgármester.

B. Kiss László

Családias hangulatú ünnepség keretében avatták fel szombat délelőtt Hantoson  az uniós támogatással akadálymentesített polgármesteri hivatalt. A nemzetiszín szalagot Virág József polgármester vágta át, aki a tudósítóval egyetemben  Balogh Zsoltot, a mozgássérültek megyei egyesületének Fehérvárról érkezett, kerekesszékes titkárát is  végigkalauzolta a megújult községházán. Az idős épület valamikor a földbirtokosnak szolgált lakásul. Önkormányzati tulajdonú részében működik a polgármesteri hivatalon kívül  a háziorvosi és a védőnői szolgálat is. Az eredeti,  három évvel ezelőtt megfogalmazott tervek szerint ezt a részt akadálymentesítették volna először, a polgármesteri hivatalra csak második lépcsőben került volna sor. Arra akkor   forráshiány miatt  nem sikerült támogatást nyerni, a polgármesteri hivatalra viszont igen - mondta el a polgármester. A  nyertes pályázat tíz százaléknyi önrészt tartalmaz: az  akadálymentesítés mintegy 7,8 millió költségéből    7 milliót tesz a támogatás. A beruházás keretében parkolót építettek, csúszásmentesre cserélték  a padlóburkolatokat és szélesebbre az ajtókat. Mozgássérült wc-t alakítottak ki. A vakok és gyengénlátók eligazodását most már braile írásos tájékoztató tábla és vezető csíkok, a hallássérültek kommunikációját hurkos erősítők, fülhallgatók,  mikrofonok segítik.  A hantosi mozgásérülteknek  Nagylókkal közösen működik a helyi csoportja. Ez legalább tíz mozgássérültet föltételez, persze nem feltétlenül mind kerekesszékes - tudtuk meg  Balogh Zsolttól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!