Megyei rendezvények augusztus 20-án

FMH - Szinte minden településen gazdag program várja a lakosságot a hosszú ünnepi hétvégén. Folytatjuk az elkezdett programismertetőnket.

Tribolt Lajos

Enyingen 20-án a Petőfi parkban tartják a Szent István napi rendezvényt. Már 10 órától főzőverseny lesz, de 13 órától folyamatosan színpadi produkciók várják az érdeklődőket. A polgármesteri köszöntő 18 órakor hangzik el, s éjfélig tart a program.
Agárdon pénteken 10.45-kor az Országzászló téren  lesz ünnepélyes zászlófelvonás, az ünnepi műsor 12 órakor kezdődik a katolikus templom előtti téren. Beszédet mond a polgármester, majd a plébánus megszenteli az új kenyeret. Ezt Szent István-napi búcsú, színes kulturális programok követik.
Pákozdon a Bella-tónál tartják az ünnepséget. A horgászversenyre 7 óráig lehet nevezni. 14 órától hozott anyagból rendeznek halészléfőző versenyt. A hivatalos ünnepség 15.30-kor lesz.
Sárbogárdon 10 órától fogathajtóversenyt rendeznek, de a programhoz játszóház, színpadi produkciók is csatlakoznak.
Alcsútdobozon a falunapok keretében pénteken 9 órakor az arborétum kápolnájában tartják a megnyitót, ünnepi misét celebrálnak. Másnap 17 órakor a református gyülekezeti házban ifjúsági színdarabot adnak elő, a sportcsarnok galériájában 10 órakor kistérségi alkotók műveiből nyílik kiállítás. A falunapi vigasságok szombaton 14 órakor kezdődnek a futballpályán. Vasárnap 17 órakor az arborétum kápolnájában fellép a Danubius Vonósnégyes.
Vértesacsán augusztus 20-21-én tartják a falunapokat. Az ünnepélyes megnyitó pénteken  16 órakor lesz az iskola udvarán. A színpadi produkciókat követően bállal, tűzijátékkal zárul a nap. Másnap 15  órától folytatódik a rendezvény, amelyet hajnalig tartó diszkó zár le.
Mezőszilason felújították és új épületszárnnyal bővítették az iskolát. Az ünnepélyes átadást 20-án 16 órakor tartják.
Pusztaszabolcson augusztus 19-én 19 órakor a városháza dísztermében ünnepi műsort rendeznek, 20-án 10 órakor a Millenniumi Parkban tartják a megemlékezést.
Tabajdon a Hősök kertjében 20-án 9 órakor tartják az ünnepi megemlékezést.
A nemzeti ünnepen az iskola aulájában 11 órakor rendeznek ünnepséget Sukorón. A sportpályán 15 órától rendezik a falunapot. Lesz horgászverseny és halászléfőző verseny, kézműves vásár, este táncház és retro buli.
A Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban augusztus 21-én 10 órától rendeznek kenyérünnepet.

A többi programról ide kattintva olvashat!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!