Erőszak

2 órája

Kulturális diverzitással legitimálják a késes támadásokat Németországban

„A más kultúrájú emberek másképp viszonyulnak a késekhez” – mondta a német rendőrfőnök.

MW

Észak-Rajna–Vesztfália régióban ugyanakkor 2023-ban 45 százalékkal, a 2022-es 4292-ről 6221-re nőtt a késelések száma

Forrás: Shutterstock

Fotó: BR Photo Addicted

Németországban növekszik a késsel elkövetett erőszak, és egyes helyeken a rendőrség most már keményebb megközelítést alkalmaz – írja a Magyar Nemzet a Die Welt cikke lapján. A lap szerint Észak-Rajna–Vesztfália rendőrségi hatóságai olyan információkat is látnak az egyes bűnelkövetőkről, amelyek nem sok statisztikában jelennek meg. 

Más kultúrájú emberek másképp viszonyulnak a késekhez

 – mondta például a bonni rendőrfőnök, Frank Hoever a Németországban növekvő késes erőszakra reagálva a Brussels Signal szerint. Bonnban az elmúlt évben egyébként csökkent a késes bűncselekmények száma. Hoever pedig április 13-án azt mondta a Die Weltnek, hogy ez csak a helyi rendőrségnek a probléma megoldására irányuló nagy erőfeszítéseinek köszönhetően volt lehetséges.

Észak-Rajna–Vesztfália régióban ugyanakkor 2023-ban 45 százalékkal, a 2022-es 4292-ről 6221-re nőtt a késelések száma, az áldozatok száma pedig 5541-ről 8036-ra. A gyanúsítottak mintegy 34 százaléka nem német állampolgár, annak ellenére, hogy az ilyen személyek a lakosság mindössze 15 százalékát teszik ki.

„Ezért ragaszkodom ahhoz, amit korábban mondtam: a más kultúrákból származó emberek másképp viszonyulnak a késekhez” – mondta Hoever. Elmondása szerint a más kultúrákból származó fiatal férfiak az általa „túlzott férfiasságnak” és „hatalmas póznak” nevezett dolgok áldozataivá váltak.

A fiatal férfiak szeretnének megmutatkozni a csoport előtt, és keményen fellépni. Ha úgy érzik, sértegetik őket, a dolgok gyorsan kicsúszhatnak az irányítás alól

 – mondta. 

Az eredeti cikk ITT olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában