Jöhet a Fiorentina!

2 órája

Őrült meccsen jutott tovább a Puskás Akadémia (galéria)

Őrületes mérkőzésen, az utolsó utáni pillanatban 3-3-as döntetlent játszott a Puskás Akadémia FC az örmény Ararat-Armeniával, így továbbjutott a Konferencia Liga-selejtező play offjába.

Szabó Róbert

Nagy Zsolt duplázott a visszavágón

Fotó: Kricskovics Antal

Jól kezdte a mérkőzést az örmény Ararat-Armenia, a hatodik percben egy formás akció végén Alexis Rodríguez kapott jó kiugratást, lőtt is, de kapu mellé, azonban lesen tartózkodott. Két perccel később a másik oldalán aztán az örmény védők ajándék labdát adtak Nagy Zsoltnak, aki jól ugrott ki, az ötös jobb oldali sarkától nagy erővel, ballal lőtt a léc alá, 1-0. A kezdeményezést ezután ahogy az várható volt az örmény együttes vette a kezébe, távoli próbálkozásaik azonban nem találtak célt, nem forgott veszélyben Pécsi Ármin kapuja. A 25. percben aztán már védenie kellett a fiatal kapusnak, Yenne könnyedén alakított ki lövőhelyzetet, ez elakadt a blokkban, Ambarcumjan azonban célt talált, de a kapuvédő nagyot védett. Egy perccel később már Kucsernek kellett hasonló bravúrt bemutatni, Nissilä elé került szerencsésen a labda, de nem sikerült betalálnia.

Az Ararat-Armenia fölénye egyértelmű volt, a gól azonban nem volt benne a játékukban egészen a 37. percig. Ekkor Yenne 20 méterről lőtt, Pécsi védett, azonban Rodríguez elé pattant a labda, aki előtt ott tátongott az üres kapu, de hét méterről fölé lőtt. Három perccel később már nem volt ilyen szerencséje a Puskás Akadémiának, 23 méterről jöhetett szabadrúgással az örmény csapat, Szerobjan labdája pedig a felső lécről a kapuba vágódott, 1-1. A baj aztán csőstül jött, hiszen a 44. percben egy bal oldali szöglet után Harutjunjan a 16-os bal oldali sarkának közeléből a kapu elé próbált tekerni, ami olyannyira jól sikerült, hogy a bal felső sarokban kötött ki a labda, 1-2, összesítésben pedig már 2-2 volt az állás.

A szünetben Hornyák Zsolt valószínűleg rendbe tette a fejeket, Puljic személyében pedig új csatárt küldött a pályára Colley helyére. A 47. percben aztán Soisalo jól lépett meg a jobb szélen, átlőtt a hosszú sarok irányába, az érkező Nagy Zsolt pedig hat méterről lőtt kapura, Kucser lábáról pedig túljutott a gólvonalon a labda, 2-2. Az egyenlítés után szépen csordogált a mérkőzés, egészen a 62. percig amikor Nondi odakönyökölt Szolnokinak amiért a játékvezető azonnal kiállította piros lappal. Négy perccel később aztán Nagy Zsolt fejese után Puljic volt eredményes, de hiába fejelt öt méterről az üres kapuba, les miatt érvénytelenítették a találatot.

Már úgy tűnt, hogy nem történik semmi a mérőkzésen, amikor a 85. percben Nissilä hibája után Duarte elé került a labda, aki 30 méterről gondolt egyet és hatalmas gólt lőtt Pécsi kapujába, 2-3. Az örmény szurkolók öröme óriási volt, azonban ez nem tartott sokáig. Az igazi csattanó a rendes játékidő hosszabbításának negyedik percében jött, amikor 22 méterről Artem Favorov vágta be a jobb felsőbe a labdát, 3-3. A hátralévő két percben újabb nagy esemény már nem történt, megőrizte a döntetlent a felcsúti csapat, amely így 4-3-as összesítéssel továbblépett a Konferencia Liga-selejtező play off körébe.

A főtábla előtti utolsó párharcban Hornyák Zsolték ellenfele a Konferencia Liga tavalyi kiírásának döntőse, az olasz Fiorentina lesz majd, amely ellen egy hét múlva játssza le az első mérkőzést a felcsúti együttes.

Puskás Akadémia – Ararat-Armenia (örmény) 3–3 (1–2)
Felcsút, Pancho Aréna, 1280 néző. Vezette: Genc Nuza (Fatlum Berisa, Bujar Szelimaj) – koszovóiak

Puskás Akadémia: Pécsi Á. – Maceiras, W. Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Plsek (Favorov, 83.), Szolnoki (J. Levi, 63.), Nissilä – Soisalo (Komáromi Gy., 64.), Colley (Puljic, a szünetben), Nagy Zs. Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Ararat: Kucser – Hovhanniszjan, J. Queirós, Junior Bueno, E. Grigorjan (Gbomadu, 76.) – Ambarcumjan (Duarte, 58.), Nondi, Harutjunjan – Szerobjan, A. Rodríguez (Ocansey, 59.), Yenne. Vezetőedző: Vardan Minaszjan

Gólszerző: Nagy Zs. (8., 47.), Favorov (90+4.), ill. Szerobjan (40.), Harutjunjan (44.), J. Duarte (85.)
Kiállítva: Nondi (62.)
Továbbjutott: a Puskás Akadémia, 4–3-as összesítéssel

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában