Telenor Hoki Kupa - vereség Japántól

Székesfehérvár - A Telenor Hoki Kupa nyitónapján, pénteken a magyar csapat vereséget szenvedett a japánoktól.

Silye Sándor

 A Telenor Hoki Kupa nyitónapjának „előmérkőzésén” Franciaország és Ausztria mérkőzött. Gyors, jó iramú mérkőzésen változatos csata végén az osztrákok 4-3 (3-1, 02, 1-0)-ra győztek. A galloknak Arrosamena szerzett vezetést, majd az osztrákok fordítottak és kétgólos előnyre tettek szert Lukas P. Schellander, Hundertpfund góljaival. A következő szakaszban egyenlítettek a franciák, a gólokat Tarantino, Bellemare szerezte. A záró harmadban egyetlen találat esett, újra Lukas P. volt eredményes. Jó mérkőzés volt, ezután kezdett a magyar és a japán válogatott.

-Bár felkészülési torna lesz, de ennek ellenére fontos az eredmény is a számunkra. Lényeges lesz a játék kialakítása, amihez megfelelő taktikai fegyelmezettség szükséges – foglalhatjuk össze emígy a lényegét annak, amit Ted Sator kért játékosaitól. A többi már maga a taktika volt.

Rossz hír, hogy Kovács Csaba az orvos tanácsára kihagyja a tornát, jó, hogy Sofron István vállalni tudta a játékot. A Sapa csapatát érzékenyen érinti, hogy Roger Holéczy az edzésen elszenvedett sérülése miatt két hónapot kénytelen lesz kihagyni.

Nagy lendülettel vetették magukat a játékba a csapatok, az első percekben a magyarok voltak a kezdeményezők, de Fukufuji a helyén volt. Az első emberelőny a japánok előtt adódott, kimaradt, mindjárt utána Fodor két nagy lövéssel veszélyeztette a vendégek kapuját. A mieink előnye is hamvában holt, de a meccs iramára nem lehetett panasz. A japánok nagyon gyorsak voltak, de mondta is a kezdés előtt Énekes Lajos, a válogatott edzője, a gyorsaságukkal nem lehet mit kezdeni, egyszerűen le kell győzni őket. Hej, ha ez ilyen egyszerű lett volna... ! Enyhe magyar mezőnyfölény közepette pörögtek a percek, a Távol-keletiek kapusának volt néha védeni valója, de igazi gólhelyzet nem alakult ki. A szakasz végéhez közeledve 1 perc 28 másodperc kettős emberhátrány következett, a közönség nagy buzdításba kezdett, ha tehették volna a pakkot is kifújták volna a védő harmadból. A magyar kapuvas csilingelt kicsit, de 8 másodperccel az egy emberes hátrány lejárta előtt Sakagami beleszúrt Yanadori lövésébe, 1-0.

Térfélcsere után robbantottak a magyarok, a második harmadból csupán 23 másodperc telt el, és máris egál volt az állás, Ladányi értékesítette Sofron átadását, 1-1. A 23. percben aztán egy eladott korongot köszönt Kuji, és értékesítette az ebből kialakult helyzetet, 1-2. Megfogta Tokajiék lendületét a gól, de legalább megúsztuk az újabb emberhátrányt. A magyarok első sorának a játékában volt elképzelés, a többiek közül Nagy G. lendülete, akarata volt figyelemre méltó. A 33. percben emberelőnyben Szélig bombája okozott zajt a csarnokban, de gólnak nem örülhetünk. Egy perc múlva Vas M. vihette egyedül a korongot a kapura, de Fukufuji a helyén volt, majd Marci ugyanezt megismételte még ugyanabban a percben, gól nem, de bunyó lett belőle. A 38. percben naná, hogy az első sor egyenlített, Ladányi adta vissza a gólpasszt Sofronnak, aki bombagóllal egyenlített, 2-2. Gólra góllal válaszolt Japán, a Hetényiről lecsorgó korongot Nishiwaki kotorta a kapuba, 3-2.

A 45. percben Fekete került ügyesen a kapu elé, de a Japán kapus ismét verhetetlen volt. Mentek előre rendületlenül játékosaink, de csak nem sikerült a kapuba passzírozni azt a kis tömörgumit. Fussi spori „dolgozott”, rengeteg volt a kiállítás. Egy ilyen helyzetből az 50. percben Sakagomi növelte a távolról jöttek előnyét, 4-2. Ennyi lett a vége, szombaton lehet - kell! - javítani. A magyarok legjobbja Vas M. volt.

Japán-Magyarország 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)

Székesfehérvár, 2000 néző, vezette: Fussi, Németh, Nagy

Japán: FUKUFUJI - Ishizuka, SAKAGOMI 2, Sasaki, Yamada, Ebina – NISHIWAKI 1 (1), Kuji 1, Kawai, Terao, Shigeno - Haga, YANADORI (1), Ishioka, Kubo, Tanaka, - Yamashita (1), Obara (2). Szövetségi kapitány: Mark Mahon.

Magyarország: Hetényi – Horváth, Tokaji, SOFRON 1 (1), VAS M. (1), LADÁNYI 1 (1) – Szélig, Orbán, Fekete, Szappanos, Peterdi – Svasznek, Szirányi, Hegyi Á.Z., Nagy G., Fodor – Pozsgai, Hegyi Á., Galanisz, Azari, Magosi. Szövetségi kapitány: Ted Sator.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!