Digitália

2 órája

Mesterséges intelligencia alapú szervizrobot a vendéglátás és az egészségügy számára

A koreai óriásvállalat legújabb autonóm robotmegoldása négyajtós kialakítása és független felfüggesztéssel rendelkező kerekei révén biztonságos és megbízható szállítást nyújt.

MW

Forrás: LG

Az LG bemutatta legújabb LG CLOi ServeBot (LDLIM31) elnevezésű autonóm kiszolgáló robotját, amelyet arra terveztek, hogy biztonságos kiszállítást nyújtson a vendéglátásban és az egészségügyben. A bőséges belső tárolóhellyel rendelkező, négyajtós kialakítású CLOi ServeBot különböző kézbesítési feladatok elvégzésére képes, így nagy terhet képes levenni a személyzet válláról.

A készülék bevezetése tovább erősíti az LG pozícióját a fejlett AI robotok és robotvezérlési megoldások versenyében, és összhangban van a vállalat azon terveivel, hogy felgyorsítsa B2B üzletágának bővítését, különösen a szállítási és logisztikai szolgáltatások területén. A CLOi ServeBot először Dél-Koreában került forgalomba, de hamarosan Észak-Amerika és Ázsia kulcsfontosságú piacain is elérhető lesz.

Az új modell négy belső rekesszel lett ellátva, amelyek egyenként akár 30 kg súly teherbírásra alkalmasak. A robot tágas és biztonságos rakodótere akár 32 szabványos méretű kávéscsésze kényelmes elhelyezését teszi lehetővé, miközben a polcok helyzete könnyedén állítható a tárgyak vagy a rakomány méretének megfelelően.

Az LG CLOi ServeBot az emeletek között lift segítségével közlekedik. Hat, egyenként független felfüggesztéssel ellátott kereke kiváló stabilitást biztosít, így egyenetlen felületeken is képes anélkül kiszállítani az italokat, hogy azok jelentős mértékben kifröccsennének. A felhasználók kényelme érdekében a robot ajtajai működés közben automatikusan nyílnak és záródnak. Még azt is meg tudja állapítani, milyen kiszállítást teljesített, mivel a belső rekeszekben elhelyezett kamerák révén érzékeli a kivett tételeket. Mesterséges intelligencia alapú algoritmusnak köszönhetően az új modell biztonságosan elkerüli az akadályokat, meghatározza az optimális útvonalat a célállomáshoz és akár 20 másik CLOi ServeBottal is képes összehangoltan és hatékonyan együttműködni.

Forrás: LG

A robot előlapi 10,1 hüvelykes kijelzője mobil hirdetési platformként funkcionál, az okostelefonon vagy interneten keresztül elérhető LG CLOi Station vagy a CMS mobilalkalmazás segítségével pedig a tartalmak könnyen feltölthetők a készülékre. Képes ügyfeleket elkísérni egy adott úti célhoz, a látássérülteket pedig hangutasítással segíti. A felhasználók emellett valós időben nyomon követhetik a robot állapotát az LG CLOi Station segítségével, amely egyben kényelmes személyhívó és ütemezési funkciókat is kínál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!