Miskolci kudarc

2 órája

A vereség ellenére erre építhet Tokaji Viktor

A DVTK Jegesmedvék ellen nyitotta a jégkorong Erste Liga idei küzdelmeit a FEHA19.

Szupkai Gábor

Fotó: dvtk.eu

Kiválóan kezdte a mérkőzést a FEHA19, egy hazai védelmi hibát Zezelj váltott gólra egy pontos távoli lövéssel, 0-1. A folytatásban kőkeményen a gázra lépett a Diósgyőr az egyenlítésért, de a fehérvári védelem kiválóan állt a lábán. 

A második harmadban egy némileg könnyű síppal befújt kiállítást kapott a FEHA19, a hazaiak pedig éltek a lehetőséggel, és kiegyenlítették az állást: Blasko ért bele a kapu torkában jól a korongba, 1-1. Nem túl sportszerű dolog az egykori csapat ellen szerzett gólt látványosan ünnepelni, de Blasko fittyet hányt erre az íratlan szabályra. A folytatásban visszavehette volna a vezetést a FEHA19 egy 2-1 elleni ellenakció során, ám a kapuvas megmentette a hazaiakat. A dudaszó előtt ismét nem volt szerencséje a székesfehérvári fiataloknak, ekkor Lövei nem túl erős lövése repült az előtte állóktól semmit sem látó Melnyicsuk mellett a kapuba, 1-2. 

A harmadik harmadban mindent megtett a FEHA19 az egyenlítésért, mindeközben a hazai támadások hatástalanítását is meg kellett oldani. A diósgyőriek keményen dolgoztak koronggal és anélkül, valamint - a játékvezetők szerint - szabályosan, ugyanis a FEHA19 a mérkőzés során egyetlen alkalommal sem játszhatott létszámfölényben. A végén Tokaji Viktor lehívta kapusát, az eredmény azonban nem változott. 
A FEHA19 fiataljainak teljesítménye a vereség ellenére biztató volt, remélhetőleg ez az egész szezonban kitart. 

DVTK Jegesmedvék – FEHA19 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)
Miskolc, 910 néző, Vezette: Németh M., Gebei G., Szabó D., Kövesi
DVTK Jegesmedvék: Vosvrda - Vokla, Vojtkó, Miskolczi, Rétfalvi, Doyle, Szirányi, S. Szathmáry, Kulesov, Lövei, Blasko, Masella, Skrabov, Berdnikov, Bartos, Pineo, Sánta, Szalay, Trozsák, Csiki, Farkas M.
FEHA19: Melnyicsuk - Falus, Salamon, Zezelj, Hakanen, Antonijevics, Bajkó, Bogesic, Siftar, Nádor, Szita, Erdőhelyi, Horváth D., Németh Z., Alapi, Ambrus Cs., Szabó P., Keceli-Mészáros, Keresztes Zs., Balasits, Dézsi
Gólszerzők: Blasko, Lövei, illetve Zezelj
Kiállítások: 2, ill. 8 perc

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában