Kapott hideget-meleget

2024.06.17. 17:24

Liverpoolban nem mindenkinek tetszett Szoboszlai hozzáállása

A Liverpool új vezetőedzője is megnézte a Svájc elleni Eb-meccset.

MW

Szoboszlai Dominik

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

A Liverpool Echo írása kemény kritikában részesítette a magyar válogatott csapatkapitányát. Állítólag a Vörösök új menedzserre, Arne Slot is értetlenül nézhette a produkciót. Szoboszlai Dominiknak a Svájc elleni nyitó csoportmeccsen mutatott formája láttán az Echo arról ír, hogy az első félidőben ritkán ért labdához. Ez megváltozott a második 45 percben, amikor sokkal nagyobb területet játszott be, s ez volt a fő oka annak, hogy a magyar válogatott feljavult, és végül az ő remek átadásából szépített Varga Barnabás – írja a Metropol.

Andros Townsend, a Luton Town támadója – korábbi Everton-játékos – az ITV társkommentátoraként így nyilatkozott:

Ha olyan játékosod van, mint Szoboszlai, ő a talizmánod, ő a kapitányod, ő a vezetőd, ő a legjobb játékosod, nem teheti meg, hogy felemelt karral körbejárja a pályát.

Gulácsi: Szoboszlai szenzációs játékos, aki tökéletesen ellátja a csapatkapitányi feladatait

A kapus, Gulácsi Péter szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosai bíznak a saját erényeikben a házigazda Németország elleni, szerdai Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt.

A magyarok az első fordulóban, Kölnben 3–1-re kikaptak szombaton Svájctól.

Az RB Leipzig kapusa az M4 Sportnak adott hétfői interjúban felidézte, hogy nem sikerült 1–0-s hátránnyal menniük a szünetre – mert kaptak még egy gólt –, pedig fontos lett volna, hogy tartsák azt az eredményt, mert abban az esetben máshogyan alakulhatott volna a meccs.

Ránk nem jellemző hibákat követtünk el. Ha megnézzük az elmúlt két-három évet, a kapott góljainkat nem előzték meg nagy egyéni hibák. Most jóval többet hibáztunk, két gól előtt is tisztázhattunk volna

– magyarázta.

20240615_kma24
Gulácsi Péter
Fotó: Koncz Márton / Forrás: Nemzeti Sport

Gulácsi úgy fogalmazott, a hiba mindig csak a jéghegy csúcsa, ezért megpróbálták megtalálni az okát, mi az, ami miatt egy bizonyos szituációban hibáznak, illetve mi az, ami bizonytalanná tesz játékosokat. Reményei szerint ezeket sikerül kiküszöbölniük a következő mérkőzésig, mert a német csapat hasonlóan jó, ha nem még jobb kvalitásokkal rendelkezik, és ezeket a hibákat ugyanúgy meg fogja büntetni.

Az első félidőben voltak olyan taktikai dolgok, amiket nem úgy hajtottunk végre, ahogyan terveztük. Jobban ki tudtak csalogatni minket a svájciak, azt a kompaktságot, amit szerettünk volna és ami jellemez minket, nem tudtuk megtartani, ezért bejött a bizonytalanság

– fejtette ki az 55-szörös válogatott játékos.

Hangsúlyozta, 

45 perc előnyt adtak az ellenfélnek, de így is az utolsó percekig kiélezett meccset tudtak játszani. A második félidő sokkal jobb volt, az utolsó percekig meccsben voltak, ebből kell erőt meríteniük.

Helyünk van itt, és ezen a szinten is versenyképesek vagyunk, de 90 percig összpontosítanunk kell a németek ellen. A kompakt, zárt védekezés nagyon fontos lesz, mert a németek is hasonló stílusban játszanak, mint a svájciak. Jól kezdtek, jó formában vannak, de bízunk a saját erényeinkben

– szögezte le.

Hozzáfűzte, csapatként kell jól védekezniük, mindenkire szükség lesz, az első vonalnak is jól kell zárnia, a középpályásoknak pedig tartaniuk kell a pozíciót, és biztos, hogy a szerencsére is szükségük lesz.

Bízom benne, hogy nem adunk annyi lehetőséget nekik, mint a svájciaknak

– nyilatkozta.

Korábbi lipcsei klubtársáról, Szoboszlai Dominikról azt mondta: szenzációs játékos, aki tökéletesen ellátja a csapatkapitányi feladatait, de az ellenfelek már jóval felkészültebbek belőle, mint évekkel ezelőtt. Nem adnak területet neki, és nem nagyon engedik a labdát a jobb lába felé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában