Sokba került Belgiumnak a korai hiba

2024.06.17. 19:58

Lukaku kétszer is betalált, de gól nélkül zárt

Ébresztő pofonba rohant bele Belgium első idei Európa-bajnoki találkozóján. Egy 7. percben kapott góllal Szlovákia ellen kaptak ki Kevin De Bruynék.

Kvanduk Bence

Lukaku érvényes gólt nem tudott szerezni

Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Megszületett az idei labdarúgó-Európa-bajnokság első meglepetése. A belga válogatott egy Szlovákia ellen elszenvedett vereséggel kezdte meg szereplését.

A mérkőzésen a 7. percben született meg a szlovákok gólja. Egy rossz csellel elvesztette az egyik belga játékos a saját alapvonalánál a labdát, s ugyan a centerezés után Kucka lövését még védte Casteels, a labda Schranzhoz pattant, aki kapásból a kapuba lőtt.

Belgium–Szlovákia
Schranz lett a meccs hőse
Fotó: Arne Dedert / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A második játékrészben Lukaku kétszer is betalált, de előbb a videóbíró les miatt, majd a 85. percben kezezés miatt érvénytelenítette a gólját. Így Szlovákia ünnepelhetett a végén.

Labdarúgó-Európa-bajnokság 
E csoport, 1. forduló. 
BELGIUM–SZLOVÁKIA 0–1 (0–1)
Frankfurt, Deutsche Bank Park. Vezette: Halil Umut Meler (török). 
BELGIUM: Casteels – Castagne, Faes, Debast, Carrasco (Lukebakio, 84.) – Mangala (Bakayoko, 58.), Onana – Trossard (Tielemans, 74.), De Bruyne, Doku (Openda, 84.) – Lukaku. Szövetségi kapitány: Domenico Tedesco. 
SZLOVÁKIA: Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda (Obert, 90+4.) – Schranz (Duris, 81.), Bozenik (Strelec, 70.), Haraslin (Suslov, 70.). Szövetségi kapitány: Francesco Calzona.
Gólszerző: Schranz (7.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában