Lunin hibái sokba kerültek

2024.06.17. 16:53

Kegyetlenül kiütötték a románok az ukránokat

Nagy sikerrel kezdte Románia a labdarúgó Európa-bajnokság E-csoportját. Ukrajna kapusának hibái nagyban hozzájárultak, hogy a távoli bombák dönthettek a három pont sorsáról.

Kvanduk Bence

Románia ünnepelhetett a szomszédok rangadóján

Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

Simán verte Románia Ukrajnát a labdarúgó Európa-bajnokságon. Az ukrán hálóőr Lunin eladott labdája hozta össze a győztes első gólját. Man készítette le Stanciu elé az oda ajándékozott játékszert, s a középpályás tizenhatról kegyetlenül a bal felsőbe lőtt. 

Később a gólszerző közel járt hozzá, hogy szögletből is az ukránok kapujába tekerjen, a keresztlécet találta el. A következő találatot már Razvan Marin szerezte egy 20 méteres lapos kapáslövéssel, ami átcsúszott Lunin tenyere alatt. Egy szögletet követően aztán Dragus is bevette az összeomló ukrán együttes kapuját, s lezárta az érdemi kérdéseket.

Labdarúgó Európa-bajnokság, 
E-csoport, 1. forduló
ROMÁNIA–UKRAJNA 3–0 (1–0)
München, Allianz Aréna. Vezette:  Glenn Nyberg (svéd). 
ROMÁNIA: Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu – M. Marin (Rus, 75.) – Man (Hagi, 62.), R. Marin, Stanciu (Racovitan, 86.), Coman (Mihaila, 62.) – Dragus (Puscas, 75.). Szövetségi kapitány: Edward Iordanescu. 
UKRAJNA: Lunin – Konoplya (Tymchyk, 72.), Zabarnyi, Matviienko, Zinchenko – Stepanenko (Brazhko, 63.), Shaparenko (Jaremchuk, 63.) – Tsygankov (Jarmolenko, 63.), Sudakov (Malinovsky, 83.), Mudryk – Dovbyk. Szövetségi kapitány: Szerhij Rebrov.
Gólszerzők: Stanciu (29.), R. Marin (53.), Dragus (57.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában