Sorsdöntő mérkőzés előtt

2024.06.22. 13:02

Rossz hírek érkeztek a magyar válogatott edzéséről (videó)

Marco Rossi megtartotta utolsó edzését Weiler im Allgäuban a skótok elleni sorsdöntő Eb-mérkőzés előtt. A keret tagjai szombaton jó hangulatban végezték a bemelegítést, viszont Balogh Botond és Nego Loic most sem edzett együtt a magyar válogatott tagjaival.

MW

Ádám Martin (b) és Gazdag Dániel a csapat edzésén Weiler-Simmerbergben

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A tréning nyilvános részében szintén külön mozgott Szoboszlai Dominik csapatkapitány, de a magyar szövetség (MLSZ) MTI-nek adott tájékoztatása szerint „nincs semmi baja”, a Liverpool légiósa csupán regeneráló feladatokat végzett a pálya melletti sátorban, a gyakorlás későbbi részében pedig csatlakozik a társaihoz.

ROSSI, Marco
Marco Rossi a magyar válogatott szövetségi kapitánya a csapat edzésén
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Az előző két csoportmérkőzést sérülés miatt kihagyó 

Styles Callum viszont a kezdetektől részt vett a verőfényes napsütésben tartott edzésen.

A kontinensviadalt két - egyaránt kétgólos - vereséggel kezdő magyarok délután busszal utaznak a skótok elleni harmadik fordulós összecsapás helyszínére, Stuttgartba, ahol vasárnap csak győzelemmel őrizhetik meg továbbjutási reményeiket.

A magyar válogatott tagjai a csapat edzésén
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Szombat este fél héttől Marco Rossi illetve két játékosa, Botka Endre és Szalai Attila tartanak sajtótájékoztatót. 

Ezt követően nyilatkozik majd az esélyekről a skótok edzője, Steve Clarke.

A közel 55 ezer néző befogadására alkalmas MHP Arénában az argentin Facundo Tello sípjelére vasárnap 21 órakor kezdődik a magyar-skót összecsapás, amelyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

50 ezer skót drukkert várnak a magyarok sorsdöntő Eb-meccsére

Jörg Klopfer, az UEFA sajtófőnöke pénteken elárulta, hogy 50 ezer skót és 14 ezer magyar szurkoló érkezésére számítanak, de ebből megközelítőleg csak 30 ezer skót fogja a helyszínről -  közel 55 ezer néző befogadására alkalmas MHP Arénában - megtekinteni az összecsapást, vagyis több tízezren a városban felállított szurkolói zónában figyeli majd az eseményeket – írja a Stuttgarter Zeitung.

Scotland v Switzerland - EURO 2024
Skót szurkolók
Fotó: Emin Sansar / Forrás: AFP

A magyar válogatott utolsó edzése a skótok elleni Eb-meccs előtt:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában