Két emberre nem számíthat Rossi

2024.06.18. 14:05

Szoboszlai égbe lőtt labdája kellemetlen helyen találta el Kerkez Milost (videó)

Megtartotta utolsó edzését a magyar válogatott Weiler im Allgäuban a németek elleni szerdai mérkőzés előtt. Szoboszlai Dominik saját csapattársát „lőtte ki”.

MW

Szoboszlai érzékeny helyen találta el Kerkezt

Forrás: Origo

Fotó: Csudai Sándor

Elsőként a Marco Rossi vezette edzői stáb vonult ki a pályára Weiler im Aallgäuban, és a bejáratnál a kis bajor település polgármestere, Tobias Painter fogadta őt, méghozzá a falu vendégkönyvével, amelyben aláírást kért a magyar válogatott tagjaitól. Ezt szépen sorban aláírták a játékosok is, a sort Szalai Attila nyitotta és a Szoboszlai Dominik, Varga Barnabás duó zárta – tudósított a helyszínről a Magyar Nemzet.

A futballisták előbb bevonultak a konditerembe, majd néhány perc múlva elkezdtek labdázni a pályán. Marco Rossi sípszava szakította meg a játszadozást, ekkor a kezdőkörben gyülekezett a csapat, de Szoboszlai még az égbe rúgta a labdát. Tett egy kósza lépést utána, hogy levegye, de a labda arrébb szállt, ezért hagyta, így Kerkez Milos próbálta megszelídíteni combbal, de kellemetlen helyen találta el a labda, és elterült a füvön. Nagy ijedtségre nem volt ok, néhányan nevettek az eseten, Kerkez feltápászkodott, és egy-két perc múlva már végezte a bemelegítést.

Kiderült: Rossi két játékosára nem számíthat

Ketten kihagyták az edzést, az eddig is sérüléssel bajlódó Loic Nego mellett Balogh Botond is, ők valószínűleg a németek ellen sem léphetnek pályára. Mindenki más edzett.

Marco Rossi csapata az edzés után megebédel Weiler im Allgäuban, aztán busszal útnak indul a mintegy 200 kilométerre lévő Stuttgartba, ahol 

ma 18.30-kor sajtótájékoztatót tart. Ezen a szövetségi kapitány mellett Lang Ádám és Schäfer András vesz majd részt. 

Több mint 2500 rendőr lesz a német–magyar meccsen

Több mint 2500 rendőr teljesít majd szolgálatot szerdán Stuttgartban a német–magyar csoportmérkőzésen a labdarúgó-Európa-bajnokságon.

A város hatóságainak keddi tájékoztatása szerint a rendőrség és az európai szövetség (UEFA) a részben „erőszakos” magyar szurkolók miatt magas rizikófaktorú meccsként sorolta be a találkozót.

„Ez különleges előkészületeket von maga után” – jelentette ki Thomas Strobl, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere, aki 15-20 ezres vendégtáborra számít Stuttgartban.

Hungary v Switzerland: Group A - UEFA EURO 2024
A rendőrség figyeli, ahogy a svájci és a magyar futballszurkolók a németországi Kölnben vonulnak 
Fotó: Ying Tang / Forrás: AFP

Az egyes szurkolói csoportokat a hatóságok külön kísérik a stadionhoz, és a vonulásokat lépcsőzetesen indítják majd el a belvárosból. A magyar hívek a középső várkertben (Mittlerer Schlossgarten) gyülekeznek, a hazai szurkolók pedig két kilométerrel arrébb, a városi parkban (Stadtgarten). A rendfenntartók közleménye szerint ha mégis rendbontásokra, összecsapásokra kerülne sor, akkor a rendőrök „erős és robusztus fellépéssel, gyorsan és célirányosan avatkoznak közbe és csillapítják le a kedélyeket”.

A dpa hírügynökség megjegyezte, hogy a 2021-es Eb-n a két csapat 2–2-vel zárult csoportmérkőzésén radikális vendégszurkolók homofób feliratokat emeltek a magasba. Szombaton, a kölni Svájc–Magyarország (3–1) meccs viszont békésen zajlott le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában