Örömükben vagy bánatukban

2024.07.13. 14:46

Sokáig ihatnak a brit drukkerek az Eb-döntő éjszakáján

Hétfő hajnalig nyitva tarthatnak az angliai pubok a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti döntője után.

MW

A döntő éjszakáján tovább tarthatnak nyitva az angliai pubok

Forrás: AFP

Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV

Anglia szerdán bejutott a vasárnap 21 órakor kezdődő berlini döntőbe, miután a szerdai dortmundi elődöntőben Harry Kane és Ollie Watkins góljával 2-1 arányban legyőzte Hollandiát. Az angol válogatott a spanyolokkal mérkőzik az Európa-bajnoki címért.

Az angol szurkolók söröspoharak mellett szurkolnak
Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV / Forrás: AFP

A brit belügyminisztérium szombati bejelentése szerint Anglia népe a döntő után - az eredménytől függően - hajnalig ünnepelhet vagy fojthatja sörbe bánatát, ugyanis a törvényben előírt 23 óra helyett kivételes engedéllyel 

hétfő hajnali 1 óráig tarthatnak nyitva a pubok, a bárok, a klubok és egyéb olyan vendéglátóhelyek, amelyeknek italmérési engedélyük van.

A rendelkezés hatálya Walesre is kiterjed.

A londoni belügyi tárca a vasárnapi tájékoztatásban idézi azt a törvényi kitételt, amely szerint a pubok nyitvatartási ideje „országos jelentőségű, kivételes események” alkalmával két órával meghosszabbítható.

Emma McClarkin, a Brit Sör- és Pubszövetség (British Beer and Pub Association, BBPA) vezérigazgatója a belügyminisztériumi tájékoztatáshoz fűzött nyilatkozatában 

külön kérte a szurkolókat, hogy térjenek be a döntő idejére helyi pubjukba.

A brit vendéglátószektor szakmai szervezetének (UKHospitality) előzetes becslése szerint önmagában az a tény, hogy az angol válogatott Eb-döntőt játszhat vasárnap, várhatóan 120 millió fonttal (több mint 56 milliárd forinttal) növeli a nagy-britanniai vendéglátóhelyek forgalmát.

A UKHospitality számításai szerint az Európa-bajnokság egész időtartama alatt 

800 millió font (374 milliárd forint) pluszbevételhez jutott a brit vendéglátószakma.

Vilmos brit trónörökös, az angol labdarúgó-szövetség elnöke az X portálon közzétett szombati üzenetében „még egy utolsó erőfeszítést” kért a válogatottól annak érdekében, hogy a vasárnapi döntőben „a végére járhassunk a munkának”.

Vilmos édesapja, III. Károly király előzőleg könnyed, tréfálkozó hangvételű üzenetben kérte a csapatot, hogy 

„a nemzet kollektív pulzusszámának és vérnyomásának jelentős mérséklése érekében” lehetőleg ne hagyják a győzelmet az utolsó percben szerzett csodagólokra vagy drámai tizenegyespárbajra.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában