Bonyolódik a helyzet

2024.07.11. 16:45

Videós bizonyíték: Saka kezezett az angolok büntetője előtt (videó)

A holland-angol elődöntő óriási vihart kavart, ugyanis Gareth Southgate csapata úgy győzött 2-1-re, hogy mindkét gólja véleményes volt. Most tovább bonyolódott a helyzet, ugyanis a felvételek tanulsága szerint Bukayo Saka kézzel ért a labdához a videóbíró segítségével megítélt angol tizenegyes előtt.

MW

Az angol Bukayo Saka és a holland Nathan Ake

Forrás: AFP

Fotó: Koen Van Weel

Az látható a lenti videóban, hogy az angolok szélsője, Bukayo Saka kézzel ér a labdához, azzal tereli azt maga elé, s ezt követően kerül sor Kane és Dumfries ütközésére, ami után tizenegyest ítélt a játékvezető. Jó kérdés, hogy ha a VAR vizsgálta az esetet, hogy nem szúrták ki Saka néhány pillanattal korábbi kezezését. 

Persze az is lehet, hogy észrevették, csak ezt is úgy ítélték meg, hogy Saka vétlen volt az esetben, és a kezezések nem egyértelmű elbírálása miatt már volt vita az Eb-n. 

Virgil van Dijk, a hollandok csapatkapitánya és Ronald Koeman szövetségi kapitány is kikelt a játékvezető döntései ellen, a Liverpool védője még amiatt is reklamált, hogy az angolok 91. percben született győztes gólja előtt holland szögletnek kellett volna következnie, ami elmaradt – írja a Magyar Nemzet

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában