Véleményes döntések

2024.07.11. 08:43

Az öltözőbe menekült a bíró, miután lefújta a holland–angol összecsapást

Szinte nem múlik el olyan kiélezett mérkőzés az Eb egyenes kieséses szakaszában, amely után ne a játékvezető lenne a főszereplő. Nem volt ez másként a Hollandia–Anglia-meccs után sem.

MW

A holland védő, Virgil Van Dijk reagál Felix Zwayer német játékvezető döntésére

Forrás: AFP

Fotó: KENZO TRIBOUILLARD

Hollandia hiába vezetett egy korai góllal Anglia ellen a labdarúgó-Európa-bajnokság második elődöntőjében, az angolok 2–1-re fordítottak és nyertek. Mindkét angol gólt a játékvezető véleményes döntése előzte meg.

Felix Zwayer játékvezető a VAR képernyőjét nézi
Fotó: Koen Van Weel / Forrás: AFP

Xavi Simons góljával már a 7. percben vezettek a hollandok, ám Anglia egy VAR segítségével megítélt tizenegyesből Harry Kane révén az első félidőben kiegyenlített. Már ez a gól is véleményes volt, aztán a 91. percben jött a dráma, amikor a csereként beállt angol hős, Ollie Watkins eldöntötte a továbbjutás kérdését , az akció előtt azonban a hollandok azt hitték, szögletet rúghatnak, de nem így történt. Virgil van Dijk nem volt elégedett a játékvezető teljesítményével – emlékeztet a Magyar Nemzet.

A Liverpool holland védője elmondta, hogy a meccs után csapatkapitányként nem volt lehetősége kezet fogni a játékvezetővel, a német Felix Zwayer ugyanis gyorsan bemenekült a holland játékosok elől a dortmundi stadion öltözőjébe. Van Dijk szerint ez sokatmondó.

Nehéz így elfogadni a vereséget

– kezdte Van Dijk, akinek a szavait a Daily Mail idézte. 

Kemény év van mögöttünk, és volt egy álmunk, amiről azt éreztük, hogy képesek vagyunk valóra váltani. Szerintem mindent elmond a meccsről, hogy a játékvezető olyan gyorsan távozott a pályáról a lefújás után, hogy még kezet fogni sem volt időm vele. Jó lenne, ha felelősségre vonhatók lennének. De ők nem azért vannak itt, hogy beszélgessenek velünk, nekik nem kell magyarázkodniuk a meccs után, ha elrontottak valamit, nem úgy, mint nekünk, játékosoknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában