Nem nyert még trófeát

2024.07.14. 11:15

Harry Kane végre megtöri a személyét övező átkot?

Az agyondicsért Spanyolország és a sokat kritizált Anglia csap össze az Európa-bajnokság döntőjében vasárnap este, ezzel a mérkőzéssel zárul a németországi kontinensviadal. A spanyolok negyedszer, az angolok először lehetnek Európa-bajnokok. A 30 éves Harry Kane, aki évek óta a világ egyik legjobb csatára, pedig először nyerhet bármilyen trófeát a felnőtt pályafutása alatt.

MW

Harry Kane átka döntheti el a spanyol–angol Eb-döntőt?

Forrás: AFP

Fotó: Jürgen Fromme

Egészen hihetetlen átok övezi az angol csatárt: az a csapat, amelyikben ő játszik, soha nem nyer semmit. Különösen komolyan lehet ezt venni azóta, hogy idén a Bayern München is trófea nélkül maradt, miután tavaly nyáron odaigazolt – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Netherlands v England: Semi-Final - UEFA EURO 2024
Harry Kane a Hollandia–Anglia Eb-elődöntő mérkőzésen
Fotó: Jose Breton / Forrás: AFP

Az, hogy Kane azelőtt a Tottenham színeiben nem nyert semmit, nem keltett akkora feltűnést, bár a Spursszel is játszott például Bajnokok Ligája-döntőt 2019-ben, amelyet elveszített a Liverpool ellen. Idén viszont azzal a Bayern Münchennel sem tudott semmilyen trófeát sem megszerezni, amely az érkezése előtt legutóbb 2011-ben zárt olyan évet, amikor cím nélkül maradt, a Bundesligát például zsinórban tizenegyszer nyerte meg – aztán érkezett Kane.

Pedig egyénileg rendre vezér az angol csatár, aki 

a Premier League-ben háromszor volt gólkirály, idén pedig nemcsak a Bundesliga, hanem egész Európa legjobb góllövőjeként az Aranycipőt is kiérdemelte. 

Aranyérme viszont még egy sincs, csak elbukott döntői. Az angol válogatottal a 2021-ben megrendezett előző Eb-n tizenegyespárbajban veszítette el a finálét az olaszok ellen.

Odaadnám az egyéni díjaimat a csapattal elért sikerért, ez nem is kérdés, ráadásul az Európa-bajnoki cím az egyik legfontosabb trófea, amit egy labdarúgó elhódíthat

– jelentette ki Kane, akinek az átka a döntőt felvezető sajtótájékoztatón is téma volt. 

Egyelőre igyekszem nem arra gondolni, hogy milyen jó lenne felemelni a serleget, hanem arra összpontosítok, hogy milyen kemény munkát kell még ezért elvégezni.

Egyéni címe most is lehet Kane-nek, hiszen a három góljával holtversenyben a góllövőlista élén áll a döntő előtt. Az a kérdés, hogy végre aranyérme is lesz-e.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában