71 ezer szurkolót engednek be

2024.07.14. 07:30

Semmit sem bíznak a véletlenre, hihetetlen biztonsági intézkedésekkel készülnek a döntőre

Különleges biztonsági intézkedések mellett rendezik meg vasárnap este az Európa-bajnokság utolsó, 51. mérkőzését a berlini Olimpiai Stadionban.

MW

A németek extrém biztonsági intézkedésekkel készülnek a döntőre

Forrás: AFP

Fotó: Bernd Thissen

Egy hónap után ma éjjel véget ér a labdarúgó-Európa-bajnokság, a döntőben a kiválóan futballozó spanyolok az elődöntőben már elég jól játszó angolokkal csapnak össze.

A mérkőzésre 71 000 szurkolót engednek be a berlini Olimpiai Stadionba, és a szervezők szerint a másodlagos jegypiacoknak köszönhetően nagyjából 50 000 angol szimpatizáns foglalhat majd helyet a lelátokon

– tudta meg az Origo.

Az angol játékosok barátai és hozzátartozói ezúttal nem a sajátjaik között ülhetnek le, ugyanis korábban többször is előfordult, hogy „sörfürdőzésben” részesítették őket, így most a „semleges zónában” foglalnak majd helyet. Mivel a három évvel ezelőtti döntőt körülvevő botrányok emléke még élénken él mindenkiben, amikor is a Wembley-t megrohamozták a jegy nélküli szurkolók,

a német hatóságok egy úgynevezett „acélgyűrűt” hoznak létre a stadion körüli zöld területen, plusz több ellenőrzési pontot is felállítanak majd, hogy átvizsgálják a szurkolókat.

Egyébként Mark Roberts rendőrfőkapitány szerint eddig elég jól viselkednek a szurkolóik ezen a tornán, a nagyjából 200 000 Németországba utazott szimpatizánsból mindössze 66-ot kellett csak letartóztatni különböző kihágások miatt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában