Bizakodó nyilatkozatok

2024.07.13. 21:56

Nem lepődtünk meg: az Eb-döntő mindkét csapata hisz a sikerében

Az angol válogatottat vezető Gareth Southgate és a spanyolokat irányító Luis de la Fuente is bizakodik a németországi labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap esti fináléja előtt.

MW

Szurkolók mezt válogatnak egy berlini ajándékboltban

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A sorozatban másodszor döntős angolok 58 év után először nyerhetnek világversenyt, Eb-n pedig még soha nem diadalmaskodtak. A szövetségi kapitányuk a szombati sajtótájékoztatón azt mondta, a keret mind a 26 tagja egészséges és éhes a sikerre, a felkészülésük a mérkőzésre pedig jól sikerült. Southgate azt is elárulta, olyan képeket mutatott a játékosainak, amelyeken a tömeg az angol rögbi vagy krikett csapatokat ünnepli a londoni Trafalgar téren, hogy ezzel is motiválja őket.

Gareth Southgate az angol válogatott edzésén
Fotó: Adrian Dennis / Forrás: AFP

Nem igazán hiszek a tündérmesékben, de az álmokban igen. Nagy álmaink vannak, ezeket azonban meg is kell valósítani. Az idáig vezető úton voltak késői góljaink, 11-es párbajunk, és ezek nemcsak történtek velünk.

– fogalmazott a szakember.

Luis de la Fuente hallani sem akar a favorit szerepről
Fotó: Javier Soriano / Forrás: AFP

A 21 órakor kezdődő berlini döntőben a háromszoros Európa-bajnok spanyolok lesznek az ellenfelek, akiket sokan a torna legjobb csapatának, ezzel együtt a döntő esélyesének tartanak. A szövetségi kapitányuk, Luis de la Fuente azonban hallani sem akar a favorit szerepről.

Ezt meghagyjuk a fogadóirodáknak és az újságíróknak.

– jelentette ki.

Tudjuk, hogy az emberek mindent elemeznek, de mi is elkészítettük a saját elemzésünket.

A tréner szerint az ilyen mérkőzéseket, mint a vasárnapi döntő, apróságok döntenek el és úgy gondolja, hogy a fináléba jutott két válogatott a "két legjobb csapat".

Ezért került ez a két együttes a döntőbe. Tiszteljük az ellenfelünket, de arra összpontosítunk, hogy nyerjünk

– mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában