Tippek a finálé előtt

2024.07.14. 13:00

Hazai szakemberek árulták el, szerintük melyik csapat nyeri az Eb-döntőt

Bozsik Péter, Csank János és Lipcsei Péter elárulták, hogy mit várnak az angol-spanyol Eb-finálétól.

MW

Az Európa-bajnokság 2024-es trófeájának óriási nyomata a berlini Olimpiai Stadionban

Forrás: AFP

Fotó: JOHN MACDOUGALL

Az angol válogatottat vezető Gareth Southgate és a spanyolokat irányító Luis de la Fuente is bizakodik a németországi labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap esti döntője előtt. A Metropol hazai szakembereket kérdezett meg arról, hogy szerintük ki nyeri az Eb-döntőt.

20221207__MI_024
Bozsik Péter, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya
Fotó: Mirkó István / Forrás: Magyar Nemzet

Bozsik Péter, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya:

Az, hogy a spanyol válogatott a döntő egyik résztvevője, abszolút nem meglepetés, hiszen a spanyol csapat a torna egy hónapja során mindvégig gólratörő futballt, technikás játékot mutatott be. Úgyhogy tőle várom, hogy helyre igazítsa a játék becsületét. Anglia a hollandok elleni elődöntőig szinte semmit nem csinált, unalmas, hátul passzolgató focit játszott. Aztán Hollandia ellen merőben más felfogású angol csapatot láthattunk. Ezért aztán úgy érzem, izgalmas, jó döntő lesz. Szerintem spanyol győzelemmel.

MJA_6541
Csank János mesteredző
Fotó: Mészáros János / Forrás: Új Néplap

Csank János mesteredző, korábbi szövetségi kapitány:

Az Eb végére felpörögtek az angolok. Nagyon nehéz egy ilyen hosszú tornán majd egy hónapon át csúcsformában tartani egy csapatot, ezért hát az angolok is bukdácsoltak. Viszont az is igaz, hogy Hollandia ellen már érett, jó focit láthattunk tőlük is. És itt jegyezném meg a játékvezetésről, hogy szerintem az angolok tizenegyesekor maximum közvetett szabadrúgás járt volna, ugyanakkor Kane "annyira sérült volt", hogy a tizenegyeshez azért odaállt. De visszatérve az elődöntőre, baráti társaságban néztem, és azt mondtam, kész, vége, hosszabbítás után tizenegyesesekkel az angolok jutnak a döntőbe. Erre a lefújás előtt, szerintem némi kapushibából, gólt lőttek, és eldőlt. Szóval, jó döntő elé nézünk, és szerintem a spanyolok behúzzák a meccset, és teljesen megérdemelten megnyerik az Eb-t.

EP2I1507
Lipcsei Péter, a Soroksár edzője
Fotó: Teknős Miklós / Forrás:  Magyar Nemzet

Lipcsei Péter edző, volt válogatott labdarúgó:

A mieink mellett én a portugáloknak drukkoltam. Ugyanakkor azt láttam, hogy a spanyol válogatott az egész Eb során végig látványos, gólratörő játékot mutatott, és teljesen megérdemelten jutott a döntőbe. Amit aztán szerintem meg is nyer. Nagyobb meglepetés számomra az, hogy az angolokkal játssza a finálét. Az angolok a Hollandia elleni elődöntőig nem egyszer igen nagy szerencsével és klasszisaik villanásával lépdeltek előre. De hát ez is benne van a játékban. Aztán az elődöntőbe, mintegy varázsütésre, már megmutatták igazi tudásukat. Ennek ellenére, szoros csatában, spanyol győzelemre számítok vasárnap este.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában