A számok magukért beszélnek

2024.07.12. 13:30

Több mint 1,6 millióan voltak kíváncsiak hazánkban az Eb-elődöntőkre

A magyar televíziós piac idei legnézettebb műsorait az M4 Sport adja. A labdarúgó-Európa-bajnokság (Eb) magyar vonatkozású mérkőzései mellett a keddi és szerdai elődöntőkkel folytatódott ez a nézettségi tendencia: 1,6 milliónál is többen kapcsolódtak be mind a spanyol-francia, mind a holland-angol összecsapásba – közölte az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája csütörtökön az MTI-vel.

MW

Foci-Eb a Várkert Bazárban

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Árvai Károly

Izgalmas mérkőzések döntöttek a 2024-es Eb döntőjében részt vevő csapatokról, kedden a spanyol, míg szerdán az angol válogatott ünnepelhetett győzelmet. A nyár első nagy sportos eseménye - főként a magyar vonatkozású mérkőzések - rendszerint sok nézőt ültetnek a képernyők elé, ez a tendencia a két elődöntő nézettségi adataiban is megmutatkozott. 

Az idei Eb legnézettebb mérkőzései közé, a magyar vonatkozásúak mellett, 900 ezer fölötti nézettséggel bekerült a két elődöntő is. 

A magyar televíziós piac idei legnézettebb műsorait tehát továbbra is az M4 Sport adja.

20240705_P__6137_KP
Szurkolók a Várkert Bazárban
Fotó: Kovács Péter / Forrás:  Nemzeti Sport

A keddi mérkőzés ideje alatt a tévénézők 28,3 százaléka az M4 Sportot választotta, míg ez az érték a férfiak esetében 38,6 százalék volt. Szinte ugyanez mondható el a szerdai elődöntőről is, amely során a televíziót nézők 28,1 százaléka, a férfiak 38,2 százaléka szurkolt az M4 Sport képernyője előtt. A keddi Spanyolország–Franciaország mérkőzést nézettsége 946 ezren nézték, míg a szerdai Hollandia–Anglia összecsapást 918 ezren. Mindkét esetben a férfi nézők voltak többségben, előbbinél 608 ezer, utóbbinál 583 ezer volt a számuk – ismertették.

Kiemelték: 

ezzel az eredménnyel mindkét elődöntő alatt az M4 Sport lett a legnézettebb csatorna: mindkét meccsbe 1,6 milliónál is többen néztek bele legalább egy percre (kedden 1 millió 618 ezren, míg szerdán 1 millió 608 ezren). 

A keddi mérkőzésnél az első félidő nézettsége 910 ezer, a másodiké 997 ezer , a szerdai találkozó első felvonásának nézettsége 912 ezer, a másodiké 948 ezer volt. 

A találkozók legnézettebb percei mindkét esetben az első félidők végén voltak: kedden 21.41-kor 1 millió 118 ezren, míg szerdán 21.42-kor 1 millió 83 ezren nézték.

Ezekben az adatokban továbbra is csak a háztartások szerepelnek, az nem, hogy hányan követték szurkolói zónákban, óriáskivetítők előtt, vagy vendéglátóipari egységekben a csapatok szereplését

– tették hozzá.

Már csak a fináléja van hátra a 2024-es Eb-nek, július 14-én Spanyolország - Anglia összecsapást rendeznek a trófeáért Berlinben. Az M4 Sport 19.30-től várja a szurkolókat felvezető műsorral, a döntő kezdő sípszója 21 órakor hangzik el. Az M4 Sporton, a Nemzeti Sportrádióban, és online felületeiken, valamint a Nemzeti Sport oldalán is követhetik élőben a döntőt – írták a közleményben.

Az M4 Sport a labdarúgó Eb döntőjét minden elérhető felületen közvetíti

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója pénteken összegezte a németországi labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatos tartalmakat és nézettségi adatokat, emellett azt is kiemelte, hogy a televízióban, az m4sport.hu-n, a Kossuth rádióban és a Nemzeti sportrádióban is élőben követhetik a vasárnapi Spanyolország–Anglia döntőt az érdeklődők, amiről a Nemzeti Sport is kiemelt terjedelemben tudósít.

Az M4 Sport csatorna eddig mind az 50 találkozót közvetítette a labdarúgó Eb-ről, a magyar válogatott pedig kiemelt szerepet kapott, mivel helyszíni stáb és stúdió foglalkozott a Marco Rossi szövetségi kapitány vezette együttes szereplésével, emellett pedig több más sportág kontinensviadalát is nyomon követhették a nézők az elmúlt egy hónapban. Ilyen volt többek között az atlétikai, kajak-kenu és a vizes Eb is, illetve a Forma-1-es futamok is képernyőre kerültek.

SZÉKELY Dávid
Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

„A legnagyobb előre lépés az M4 Sport közvetítését tekintve éppen az volt, hogy minden egyes helyen ott voltunk és meg tudtuk mutatni a legfontosabbakat. A Magyar Labdarúgó Szövetséggel kiváló az M4 Sport viszonya és ennek köszönhetően gyakorlatilag mindenről azonnal be tudtunk számolni, valamint egy rakás exkluzív tartalmunk is volt, mint a magyar válogatott hivatalos közvetítőjének” – mondta az M1 aktuális csatorna műsorában Székely Dávid, majd azt is kiemelte, hogy a helyszíni tudósítóknak köszönhetően egyből a pálya széléről, vagy a bemelegítés alatt akár a játéktérről is tudtak friss információkkal szolgálni a nézőknek.

Felidézte Varga Barnabás esetét is, amikor az M4 Sport helyszíni riportere tudott először információt közölni a magyar csatár állapotáról.

„Azt az egyet sajnálom, hogy nem tudtunk még egyet előre lépni, mivel egy Portugália elleni találkozó - már tudván azt, hogy mi mindennel készültünk és miket kezdtünk el szervezni - még nagyobbat dobott volna, de majd talán négy év múlva” – mondta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában