Exkluzív interjú

2024.07.09. 19:44

Varga Barnabás: hamarosan visszatérek! (videó)

Nagyjából fél évet vesz igénybe a teljes felépülése, de ígérete szerint hamarosan visszatér Varga Barnabás, a Ferencváros labdarúgócsapatának válogatott csatára, aki a Skócia ellen 1-0-ra megnyert Európa-bajnoki csoportmérkőzésen szenvedett többszörös arckoponyacsont-törést.

MW

Varga Barnabás

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A 29 éves támadó a FradiMédiának adott exkluzív interjút szülőfalujában, Szentpéterfán, ahol egyelőre pihenését tölti. Elmondta, az első néhány napot nehezebben viselte, főleg a kórházban töltött két-három éjszakát.

Fájdalmaim nem voltak szerencsére és hálás vagyok a doktornőnek, hogy ilyen jó munkát végzett. A teljes felépülés várhatóan fél év lesz, de a könnyedebb edzésmunkát, például a biciklizést a varratszedés után már elkezdhetem. Komolyabb tréningre három-négy hét múlva kerülhet sor, a focihoz pedig kelleni fog a maszk

– nyilatkozta Varga, aki a Svájc elleni 3-1-es vereség alkalmával a magyar gólt szerezte az Eb kölni csoportmeccsén.

Elmondta, a sérült csontok vékonyabbak, ezért az orvosok szerint legalább fél évig hordania kell majd a védőmaszkot.

„Visszanéztem már néhányszor a jelenetet, mert nem ijedek meg az ilyesmitől. Az én játékomban ez benne van, mivel sok ilyen párharcot vívok, de azért örülök, hogy ennyivel megúsztam” – fogalmazott a csatár, aki azt is elárulta, hogy első emlékei a mentőautóból vannak, ugyanakkor arra, hogy az ütközés után kommunikált az orvosokkal, nem emlékszik.

Hálás vagyok, hogy ilyen sokan aggódtak értem, rengeteg üzenetet kaptam

– nyilatkozta.

Varga szerint „az első két felugrásnál” biztosan eszébe jut majd a stuttgarti eset, de úgy véli, egyáltalán nem lesz bátortalan.

„Majd jön még egy ütközés és onnantól már minden megy majd a régi kerékvágásban” – tette hozzá.

A 14-szeres válogatott támadó elmondta: a Ferencváros második edzőtáborába kicsit később utazik el, egyelőre pedig a regenerálódás számára a legfontosabb.

Mindenkire szükség lesz a csapatnál, hiszen jönnek a Bajnokok Ligája-selejtezők. Próbálok én is mihamarabb felépülni és a maximumot nyújtani majd. Köszönöm a sok üzenetet és azt, hogy ennyien aggódtak értem, nekik is üzenem, hogy hamarosan visszatérek

– jelentette ki Varga.

A támadóval készült interjú itt tekinthető meg:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában