Bulvár-celeb

2024.07.13. 07:55

Janicsák Veca súlyos betegségéről beszélt

Miómát találtak az énekesnőnél, emiatt el kellett távolítani a méhét, brutális fájdalmai voltak.

MW

Forrás: Bors

A július a mióma tudatosság hónapja, ennek kapcsán beszélt Janicsák Veca a saját betegségéről. Kiemelte, hogy mindenki járjon szűrővizsgálatokra, a mióma ugyanis minden negyedik szülőképes korú nőt érint. Az énekesnő szerencsésnek mondhatja magát, hogy van egy egészséges kislánya, azonban több gyermeke már nem lehet, mivel néhány éve méhnyakrákot diagnosztizáltak nála és a méhét is el kellett távolítani. Szenvedései a kislánya születése idején miómával kezdődtek, erről mesélt az RTL Reggeliben.

„Én miómás beteg voltam többszörösen is, a méhemet eltávolították, jól ismerem ezt az állapotot. Aki megszokja, az azt hiszi, hogy ez a természetes, a menstruációs ciklus teljes változását idézi elő. Hosszabb is lesz, mennyiségileg sokkal több, és egy idő után az embernek a teljes szabadságérzését is elveszi. Nagy fájdalommal jár, a kisgyermekem megszületése után kevésbé volt rossz, viszont az, hogy két hétig tart akár egy ciklus, eléggé megviseli az embert” – mondta.

Rendszeresen figyelni kell, mert pillanatok alatt megnő. Nekem olyan szinten megnőtt, hogy már kidudorodott a vége felé... Nekem már nem sok választásom volt, mivel akkor már megvolt a kislányom, ezért könnyebben meghoztam ezt a döntést. Nagymamámnak ugyanúgy volt, anyukámnak is, ez örökletes is lehet 

– mondta Janicsák Veca.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!