Bulvár-celeb

2 órája

Ezt a pár tippet betartva tovább marad friss a krumpli

Ha megfogadja ezeket a tippeket, tovább marad friss a krumpli.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Kitreel

A krumpli egészséges, olcsó és rengeteg ételt készíthetünk belőle. Az egyik olyan konyhai alapanyag, amiből mindig jó, ha van otthon.

Érdemes többet venni belőle, ám ha nem vigyázunk, könnyen kicsírázhat. A Ripost néhány tippjét megfogadva azonban tovább marad friss a krumpli.

1. Rendszeresen nézzük át a krumplikat

Ha több krumplit tárolunk egy helyen, érdemes néha átnézni, hogy van-e köztük romlott vagy akár már kicsírázott darab is, ezeket pedig azonnal kidobni, így nem terjed át a többire

2. A tárolás létfontosságú

A legjobban úgy őrizheted meg a krumplik frissességét, ha olyan helyen tárolod őket, ahol szellősen elférnek egymás mellett, és nincs a közelükben olyan más zöldség vagy gyümölcs, amelyekben etilén van. Ha közel vannak például néhány almához vagy paradicsomhoz, gyorsabban megérnek, és kicsírázhatnak.

3. A fény, a pára, és a hő az ellenségük

Száraz, hűvös helyen érdemes tárolni a krumplit, ahol jól tudnak szellőzni, a fény, a pára és a hő hatására ugyanis szintén kicsírázhatnak.

4. Műanyag zacskó (itt is) kizárva

Kosárban, hálóban, papírzacskóban vagy rekeszben érdemes tárolni, ahol nem éri őket annyi nedvesség, hogy a penészgombák megtelepedjenek rajtuk.

5. A hűtőben is jó helyük lehet

Régebben azért nem ajánlották a krumpli hűtőben való tárolását, mert azt gondolták, a hideg megnöveli az akrilamid képző cukrokat, és ez rákkeltő lehet. Ezt szerencsére azonban már megcáfolták, így simán betehetjük oda is a krumplit, 3-4 hónapig jó helye lesz.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!