Változás

2022.09.17. 19:55

Küszöbön a globális inflációs fordulat, és ez Magyarországnak is jó hír

Talán már láthatók az első biztató jelek, amelyek hamarosan Magyarországon is visszafoghatják az áremelkedéseket - írja a Világgazdaság.

A globális inflációs fordulat itt van a küszöbön, és előbb-utóbb Magyarországon is érződni fog – mondta a Vg-nek Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője. Az élelmiszer-alapanyagok és a nyersanyagok árában már egy ideje csökkenő trend figyelhető meg – tette hozzá. – Az energiahordozók tekintetében ez még nem jött el, de szerinte fél éven belül ez is be fog következni – olvasható a Vg.hu cikkében.

A Capital Economics feltörekvő piaci elemzője, Nicholas Farr szerint a közép-európai régióban rendkívül erősek maradnak az inflációs nyomások, de a cseheknél és a lengyeleknél már elérhették a csúcsot, miközben Magyarországon még nem. Ennek megfelelően Farr arra számít, hogy az MNB legalább még 225 bázisponttal emeli kamatait az idén.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Fotó: AFP/Angelos Tzortzinis)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában