Krimi

5 órája

Belefulladt egy 5 éves kisfiú a hévízi fürdő medencéjébe, az egész strand érte küzdött

Játék közben esett a vízbe, de nem tudott úszni, az apukája bátorságának és egy szabadnapos mentős hozzáértésének köszönheti, hogy újra tudták éleszteni.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tomsickova Tatyana

Drámai pillanatoknak lehettek szemtanúi a fürdőzők néhány nappal ezelőtt egy hévízi strandon, amikor egy ötéves gyermek játék közben a vízbe esett, majd pillanatok alatt elmerült. A kicsi édesapja a vízimentő segítségével azonnal kihúzta az úszni nem tudó gyereket a medencéből, de ekkorra már nem lélegzett.

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán szerdai közleményében azt írta, munkatársuk szolgálaton kívül, egészségügyi helyszínbiztosítóként dolgozott a strandon, és amikor észrevette, hogy baj van, ő is rögtön a gyerekhez rohant. A mentőtiszt megkezdte az újraélesztést, valamint koordinálta a fürdő dolgozóit, miközben a jelenlévők értesítették a mentőket - írja a tenyek.hu.

Az időben érkezett segítség végül rövid időn belül sikerre vezetett, a gyerek légzése pedig visszatért, a kisfiút végül stabil állapotban szállították kórházba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!