Krimi

10 órája

Hiába figyelmeztet a MÁV, megint szörnyű áramütés ért egy 15 éves fiút

A tiltó jelzések ellenére a vagonok tetején ugrált a társaival Berettyóújfalun egy fiú, amikor áramütés érte. A történtek miatt a MÁV újra felhívja a figyelmet a felelőtlen viselkedés veszélyeire.

MW

A vagonok tetejére felmászni életveszélyes mutatvány

Forrás: Illusztráció / Shuttestock

Fotó: OlegRi

Felmászott egy tehervonat tetejére, majd áramütés ért egy 15 éves fiút a berettyóújfalui vasútállomáson vasárnap - írja cikkében a Haon.hu.  

Az eset részleteivel kapcsolatban a portál megkereste a MÁV sajtóosztályát, amelynek munkatársai elmondták, hogy augusztus 18-án vasárnap négy fiatal utazási szándékkal érkezett az esti órákban Berettyóújfalu vasútállomásra, de lekésték a vonatukat. Ezután a tiltó táblák ellenére üzemi területére léptek, majd az áramütésre figyelmeztető, tiltó jelzésekre ügyet sem vetve, a teherkocsik tetejére is felmásztak, azokról ugráltak. 

 

Az egyik 15 éves fiú ugrás közben olyan közel került a felsővezetékhez, hogy áramütés érte, amelynek következtében lezuhant a kocsi tetejéről. A mentőket a társai értesítették, a fiút életveszélyes sérülésekkel a helyi kórházba, majd a nagyfokú égési sérülései miatt további ellátásra egy másik egészségügyi intézménybe szállították – közölte a vasúttársaság. Állapotáról jelenleg nincs információ. 

A MÁV felhívja a figyelmet arra, hogy a felelőtlen viselkedés miatt idén egy fiatal már életét vesztette, erről  akkor közleményt is adtak ki, amelynek üzenete továbbra is érvényes:

  • Szigorúan tilos a járművek alá menni, alattuk átbújni, illetve azok tetejére felmászni!
  • Már önmagában az 5-6 méter magas jármű tetejéről való lecsúszás is súlyos sérüléseket okozhat, vagy akár halálos következménnyel is járhat. 
  • A villamos felsővezeték megközelítése is életveszélyes, 2 méteres távolságon belül halálos áramütést is okozhat. 
  • A felsővezeték, illetve a felsővezeték-hálózat más részeinek (oszlopok, kapcsolók) érintése életveszélyes.

A MÁV újból és újból kéri a szülőket és pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!