Futni mentek

1 órája

Olimpikonnal edzettek Herendi Gábor új filmjének szereplői (videó)

Az elmúlt tíz év legeredményesebb magyar hosszútávfutójával, az olimpikon Csere Gáspárral edzettek a Futni mentem romantikus vígjáték főszereplői, hogy hitelesen játsszák el a maratonfutásra készülő szerepüket.

MW

Ötkarikás edzéseken vettek részt Herendi Gábor új filmjének, a Futni mentem-nek a sztárjai

Forrás: Vertigo Média

Herendi Gábor november 21-én mozikba érkező romantikus vígjátéka egy maraton lefutása körül forog, melyen akarva-akaratlanul a film csaknem minden hőse részt vesz. 

A futóversenyt teljesíteni akaró anyát és három lányát – Udvaros Dorottya, valamint Lovas Rozi, Tenki Réka és Trill Beatrix alakításában – edzőjükkel (Ember Márk) egyetemben Csere Gáspár olimpikon készítette fel a futásra.

Igyekeztem olyan instrukciókat, tanácsokat adni, hogy mindenki a maga szintjéhez mérten tudjon fejlődni a következő hetekben, hogy a forgatásra egy harmonikus, összeszedett, esztétikus futómozgás összeálljon

– mondta el a Testnevelési Egyetem új atlétikai pályáján szervezett edzésen Csere Gáspár. 

A színészek ugyanis meglehetősen eltérő viszonyt ápolnak a futással és általában a sportolással kapcsolatban. 

Csere Gáspár olimpikon készítette fel a szereplőket a futásra
Forrás: Vertigó Mémedia

A szervezett futóedzés ötletét Udvaros Dorottya még a film olvasópróbáján vetette fel, nem véletlenül: a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész mindennapjainak is része a testmozgás és örömmel áll ki az aktív életmód mellett.

A Futni mentem főszereplője a háromgyerekes Vera (Udvaros Dorottya), aki férje halála után elhatározza, hogy teljesíti annak utolsó kívánságát, és lányaival, Dorinával, Katával és Emmával (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont. Ehhez egy edzőt, Mátét is felkérnek segítségül. Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra. Az anya és lányai mellett ráadásul a rokonokat és barátokat is váratlanul éri a nők lehetetlennek tűnő vállalkozása.

Futni mentem kivételes sztárparádét tartogat: a főszerepet a Nemzet Színésze, a Kossuth-díjas Udvaros Dorottya játssza, mellette napjaink legnépszerűbb színészei szerepelnek, akik számos sorozat  (A mi kis falunk, Gólkirályság, Valami Amerika) és mozisiker (Valami Amerika, Toxikoma, Seveled, Coming Out) után most együtt láthatók filmen. A film további főbb szereplői Udvaros Dorottya mellett Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, valamint Gálffi László, Hevér Gábor, Trokán Péter, de feltűnik benne mások mellett Góg Anikó, triatlon olimpikon, személyi edző is. 

Az egyik legnépszerűbb magyar férfiszínész, Csányi Sándor tizenegy év szünet után látható ismét mozivásznon.

A film főplakátja itt, a  film első előzetese alább tekinthető meg: 

A Futni mentem független filmként készül a Vertigo Média gyártásában, producerei Kárpáti György és Berta Balázs. A vígjáték forgatókönyvét Divinyi Réka és Miklya Anna írta, operatőre Szatmári Péter, zeneszerzője Hrutka Róbert, koproducere Pusztai Ferenc, a film médiapartnere az RTL. 

A Futni mentem november 21-től látható országszerte a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában