Labdarúgó NB I

2 órája

A Puskás Akadémia elvitte a három pontot Újpestről

A legutóbbi kiírásban bronzérmes Puskás Akadémia 2-1-re győzött vasárnap az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójában. A Magyar Kupa-címvédő Paksi FC 2-2-es döntetlent játszott a Diósgyőr otthonában, a Kecskemét pedig 0-0-s döntetlent játszott otthon a mérkőzést emberhátrányban befejező Fehérvárral.

MW

A legutóbbi kiírásban bronzérmes Puskás Akadémia 2-1-re győzött vasárnap az Újpest vendégeként

Forrás: Facebook / Puskás Akadémia

A legutóbbi kiírásban bronzérmes Puskás Akadémia 2-1-re győzött vasárnap az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójában.

A Konferencia-liga selejtezőjében érdekelt felcsútiak sikere azt is jelenti, hogy 

vereséggel mutatkozott be a lila-fehérek kispadján Bartosz Grzelak, aki az előző idényben még a Fehérvár FC-t irányította.

Nagy lendülettel és igencsak kezdeményezően lépett fel a nyáron alaposan átalakult Újpest, melynek lendületét csak a szurkolók füstbombái törték meg, ugyanis néhány percre félbeszakadt a mérkőzés. A fölényben futballozó lila-fehérek első helyzetére bő negyedórát kellett várni, amikor Tamás próbálkozását védte vetődve a felcsúti kapus. Nem sokkal később még közelebb jártak a gólhoz a fővárosiak, azonban Ljujic közelről a kapufára fejelte a labdát. A vendégek első kapura lövésére harminc percet kellett várni, Nagy Zsolt ugyan célt tévesztett, viszont ezt követően felbátorodott a Puskás Akadémia, amely uralta a játékot a szünetig hátralévő időben, gól ugyanakkor nem született.

Az első félidő is élvezetes futballt hozott, de a másodikra még tudtak emelni a színvonalon a játékosok. Mindkét csapat támadólag lépett fel, előbb az újpesti kapuban Piscitelli, majd a túloldalon Pécsi is nagy bravúrral védett. Bő tíz perc elteltével a hazai hálóőr még egy nagyot védett, azonban a kipattanót már Colley a kapuba fejelte, de nem örülhetett sokáig a vendég együttes, mert Ljujic hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba. A gólzápor - öt perc alatt három találat -  újabb felcsúti vezetést eredményezett, Colley ezúttal szöglet után volt eredményes lábbal. Hátrányban az Újpest mindent egy lapra feltéve rohamozott az utolsó félórában, meg is voltak a helyzetei az egyenlítéshez, azonban minden kimaradt, ahogy a túloldalon a szórványos kontráknál is, így az átalakult fővárosi klub vereséggel kezdte az új idényt.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Újpest FC-Puskás Akadémia FC 1-2 (0-0)
--------------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 9112 néző, v.: Bogár
   gólszerzők: Ljujic (59.), illetve Colley (56., 60.)
   sárga lap: Bese (36.), Geiger (45.), Tajti (63.), illetve Maceiras (71.), Colley (89.), Nissila (94.)

Újpest FC: Piscitelli - Bese, Nunes, Gergényi - Simon (Mucsányi, 67.), Tajti (Keita, 87.), Geiger (Dékei, 61.), Tamás (Dénes, 67.) - Ljujic (Radosevic, 87.), Karamoko, Csoboth

Puskás Akadémia FC: Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill - Szolnoki, Plsek - Soisalo (Komáromi, 84.), Nissila, Nagy Zs. (Markgráf, 92.) - Colley (Puljic, 93.)

Egy pontot szerzett Miskolcon a Paks

A Magyar Kupa-címvédő Paksi FC 2-2-es döntetlent játszott a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának vasárnapi játéknapján.

A nagy meleg ellenére jó iramban zajlott a mérkőzés, bár eleinte csak a mezőnyjáték volt lüktető, mindez nem párosult gólhelyzetekkel. A tizenhatosokon belülre ritkán jutottak a futballisták, majd a kiegyenlített játékot enyhe paksi fölény váltotta fel. Ekkor megmutatkozott, hogy a tolnaiak keretében kevesebb változás történt a nyári szünetben, másrészt három európai kupamérkőzést már lejátszottak a közelmúltban. Érett a paksi gól, ehhez képest meglepetésre a DVTK került előnybe, ugyanis a ritka ellentámadások egyikét a montenegrói Marko Rakonjac lövéssel fejezett be, és 19 méterről a hálóba bombázott, a labda a kapufáról pattant be.

Bognár György vezetőedző kettőt cserélt a szünetben, Böde Dánielt is beküldte, aki másfél perccel az újrakezdést követően kirobbant a védővonalból és magabiztosan a hálóba lőtt, ezzel egyenlített a Magyar Kupa címvédője. A 64. percben Pozeg Vancas ziccerét Simon védte, majd a 78. percben Szatmári Csaba a tizenhatoson belül a kezével magasra felnyúlva elütötte a labdát Böde elől. A jogosan megítélt büntetőt Windecker József magabiztosan értékesítette, bár Ogyincov jó irányba vetődött. A 86. percben egy hazai szöglet után Edomwonyi egyenlített, ezzel beállította a meccs összképét tekintve igazságosnak mondható végeredményt.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-2 (1-0)
--------------------------------
Miskolc, 6137 néző, v.: Berke
   gólszerzők: Rakonjac (40.), Edomwonyi (86.), illetve Böde (47.), Windecker (81., 11-esből)
   sárga lap: Bényei (45+3.), Edomwonyi (77.), Sanicanin (92.), illetve Kovács K. (36.)

Diósgyőri VTK: Ogyincov - Gera, Szatmári, Lund, Sanicanin - Bényei (Ferencsik, 89.), Holdampf, Rarszalla (Vallejo, 66.) - Varga Z. (Feuillassier, 66.), Rakonjac (Edomwonyi, 73.), Pozeg Vancas (Klimovics, 66.)

Paksi FC: Simon - Ötvös, Kinyik, Vas - Kovács K. (Szabó J., 89.), Balogh B., Papp K. (Windecker, a szünetben), Mezei (Vécsei, 69.), Osváth - Szabó B. (Zimonyi, 63.), Tóth B. (Böde, a szünetben)

Pontosztozkodás Kecskeméten

A Kecskemét 0-0-s döntetlent játszott otthon a Konferencia-liga selejtezőjében is szereplő és a mérkőzést emberhátrányban befejező Fehérvárral a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának vasárnapi játéknapján.

A Fejér vármegyei együttes az idegenben aratott 2-1-es győzelem után szerdán fogadja majd az azeri Szumgajit csapatát a Kl-selejtező visszavágóján.

KOVÁCS Barnabás; CHRISTENSEN, Tobias
Tobias Christensen a Fehérvár, (elöl, j) valamint Zeke Márió (b), Kovács Barnabás (b2)  és Vágó Levente (j), a Kecskemét játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában 
Fotó: Bús Csaba / Forrás:  MTI

Az első félidőben valamivel többet volt a labda a Kecskemétnél, amely kicsivel veszélyesebbnek is tűnt, mint Fejér vármegyei riválisa. A szünetre gól nélküli állásnál vonultak a felek, mert bár mindkét együttesnek voltak próbálkozásai, gólt egyiknek sem sikerült szereznie a félidőig.

A fordulás után jobban állt bele a meccsbe a Fehérvár, amely labdabirtoklási fölényt is kialakított és kapura is veszélyesebb volt vendéglátójánál. A félidő derekán a vezető gólt is sikerült megszerezniük a vendégeknek, de ezt les miatt nem adta meg a játékvezető. A folytatásban a legjelentősebb esemény Huszti kiállítása volt, ennek nyomán ugyanis az utolsó több mint tíz percet emberhátrányban játszotta végig a Fehérvár, amely végül egy pontot vitt el Kecskemétről.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Kecskeméti TE-Fehérvár FC 0-0
-----------------------------
Kecskemét, Széktói Stadion, 3586 néző, v: Bognár T.
   piros lap: Huszti (86.)
   sárga lap: Szűcs (54.), Kovács B. (62.), Katona L. (96.), Nikitscher (96.), illetve Schön (96.), Serafimov (96.)

Kecskeméti TE: Kersák - Szabó (Nagy K., 94.), Belényesi, Katona L. - Szűcs, Nikitscher, Vágó, Kovács B. (Májer, 66.), Zeke - Lukács (Zsótér, 66.), Pálinkás

Fehérvár FC: Tóth B. - Huszti, Serafimov, Spandler (Ominger, 88.), Schön - Bedi, Christensen (Melnyik, 80.) - Nejc, Pető (Kovács M., 61.), Csongvai - Katona M. (Larsen, 61.)

Eredmények és tabella

A labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának eredményei:

Újpest FC-Puskás Akadémia FC 1-2

Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-2

Kecskeméti TE-Fehérvár FC 0-0

pénteken játszották:
Zalaegerszegi TE FC-MTK Budapest 0-1

Nyíregyháza Spartacus FC-ETO FC Győr 2-1

december 4-én játsszák:

Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 19.00

   A tabella:
1. Nyíregyháza Spartacus FC     1  1   -   -      2-1   3 pont
   Puskás Akadémia FC           1  1   -   -      2-1   3
3. MTK Budapest                 1  1   -   -      1-0   3
4. Paksi FC                     1  -   1   -      2-2   1
   Diósgyőri VTK                1  -   1   -      2-2   1
6. Fehérvár FC                  1  -   1   -      0-0   1
   Kecskemét TE                 1  -   1   -      0-0   1
8. Debreceni VSC                0  -   -   -      0-0   0
   Ferencvárosi TC              0  -   -   -      0-0   0
10. ETO FC Győr                  1  -   -   1      1-2   0
   Újpest FC                    1  -   -   1      1-2   0
12. Zalaegerszegi TE FC          1  -   -   1      0-1   0

A 2. forduló programja:

augusztus 2., péntek:

ETO FC Győr-Debreceni VSC 18.50

augusztus 3., szombat:

Fehérvár FC-Diósgyőri VTK 16.00

Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE 19.45

MTK Budapest-Nyíregyháza Spartacus 19.45

augusztus 4., vasárnap:

Puskás Akadémia-Zalaegerszegi TE 18.50

Paksi FC-Újpest FC 18.50






 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában