Magyar Nagydíj

10 órája

Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál, Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a Forma-3-as főversenyen, míg a Forma-2-es program főversenye az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult.

MW

A győztes Andrea Kimi Antonelli, a Prema Racing olasz versenyzője a Forma-2 bajnokság főfutamának eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2024. július 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A 17 éves, az Alpine Akadémia csapatával versenyző Colov a második helyről rajtolt a 23 körös futamon, de már az első kanyarban a pole pozíciós holland Laurens van Hoepen elé került, s a korai előzést kihasználva meg is nyerte a mogyoródi viadalt. Colovnak ez volt az idei harmadik sikere.   

A dobogó harmadik fokára a mexikói Noel León állhatott fel, mivel a harmadik rajtkockából induló olasz Leonardo Fornaroli a start után rossz előzési irányt választott, s miután a pálya belső íve felé húzva az előtte haladók "lezárták" az utat, közép-amerikai riválisa körbe tudta autózni őt az első kanyarban.   

A vb-pontverseny dobogósai - az olasz Gabriele Mini, illetve az egyaránt brit Luke Browning és Arvid Lindblad - közül senki nem szerzett pontot Mogyoródon.

Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét 

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

A 17 éves tehetség - aki az F1-es Mercedes juniorprogramjának is a tagja - meggyőző teljesítménnyel, több mint 12 másodperces előnnyel diadalmaskodott a 36 körös futamon, amelynek során kétszer hajtott a pályára a biztonsági autó.   

Antonelli a második Safety Car-szakasz után két kör alatt hármat előzve állt az élre, és onnantól kezdve riválisai már nem tudták megszorongatni, így először nyert főversenyen az F2-ben.   

Az olasz versenyző mögött a francia Victor Martins végzett másodikként, a holland Richard Verschoor pedig harmadikként. A pole pozícióból startoló észt Paul Aron már a rajt után jelentősen visszaesett, majd rövidesen fel is adta a viadalt.   

A szombati sprintversenyen győztes Verschoort utóbb a versenyautóján talált szabálytalanság miatt kizárták, így a rövid távú futam első helyezettje hivatalosan az indiai Kush Maini lett, neki ez pályafutása első sikere az F2-ben.   

Az összetettben a magyarországi forduló után a francia Isack Hadjar áll az élen 140 ponttal, második Aron 122-vel, harmadik pedig a brazil Gabriel Bortoleto 110-zel.   

A Magyar Nagydíj programja a Porsche Szuperkupa versenyével folytatódik Mogyoródon, ahol 15 órakor rajtol a 70 körös Forma-1-es viadal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában