Konferencia-liga

6 órája

Bognár kemény meccsre számít, de egy gól mindent megváltoztathat (videó)

A Paks magabiztosan utazhat Ciprusra, mivel háromgólos előny birtokában lép pályára a csütörtöki visszavágón a Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató AEK Larnaca vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában. A tolnaiak edzője Bognár György szerint még nem lefutott a párharc, és éles meccsre számít.

MW

Tóth Barna (k), a Paksi FC játékosa a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének 2. fordulójában játszott Paksi FC - AEK Larnaca mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. július 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A magyar kupagyőztes európai szereplése nagy pofonnal kezdődött, mert az Európa-liga selejtezőjének első körében négygólos vereséget szenvedett a román másodosztályú Hunedoara együttesétől, azóta viszont Bognár György vezetőedző csapata a tőle megszokott eredményes játékot mutatja. A Tolna vármegyei zöld-fehérek a vajdahunyadi riválist 2-0-ra felülmúlták a visszavágón, majd a harmadik számú európai sorozatba átkerülve az esélyesebb Larnacát verték 3-0-ra – írta meg korábban a Magyar Nemzet.

Még nem lefutott a párharc

A két héttel ezelőtti kudarc óta tehát három meccsen hét gólt szerzett a legutóbb bajnoki ezüstérmes Paks, amelynek az utóbbi években erőssége volt a hatékony támadójáték, s ezt most is bizonyítja. Az elmúlt öt évben kétszer is az Európa-liga csoportkörében szereplő Larnaca otthonában viszont a biztos védekezés eredményezhet továbbjutást, amire van is esély az első felvonáson mutatott szervezett futballal.

– Kétségtelenül jól sikerült számunkra az első mérkőzés, de továbbra is azt mondom, nem lefutott a párharc. Csalódottak lennénk ugyanakkor, ha háromgólos előnyből nem jutnánk tovább, azt azonban látni kell, ellenfelünk nagyon jó játékerőt képvisel – fogalmazott a paksiak vezetőedzője , Bognár György

– A Larnaca játékosai nagyon labda biztosak, így nehéz mérkőzés vár ránk csütörtök este. Biztos azonnal nyomás alá akarnak majd helyezni bennünket. Szélső védőik bátran feljönnek, amire nekünk megfelelő megoldásokat kell majd találnunk – nyilatkozta a magyar edző.

– Ami az európai szereplésünket illeti, sokat „segített” az első meccsünkön kapott négy gól, ami helyrerázott bennünket. Akkor még nem voltunk játékban, egyébként a múlt héten hasonló problémát láttam az AEK-nál is. Éles meccsre számítok tehát, amin rendkívül sokat jelentene, ha legalább egy gólt szerezni tudnánk – zárta gondolatait Bognár György, akinek együttese az előző hétvégén a magyar bajnokságban is megkezdte szereplését, 2-2-re végzett a Diósgyőr vendégeként. Az biztos, hogy a 2021-ben gólkirály támadóra, Hahn Jánosra nem számíthat Bognár, hiszen a támadóra több hónapos kihagyás vár, így nem lehet ott a mai visszavágón – olvasható az Origón.

A Fehérvár döntetlennel ment tovább

A Ferencváros kedd esti, sikerrel megvívott Bajnokok Ligája-selejtezője után szerdán a Fehérvár FC-n volt a sor, hogy folytassa a magyar sikersorozatot az európai kupaporondon. A székesfehérváriak 2-1-es előnyről várhatták az azeri Szumgajit FK elleni visszavágót. Ez 0-0-s döntetlennel zárult a Sóstói Stadionban, így a Fehérvár megőrizte előnyét és várja ellenfelét, amely a georgiai Torpedo Kutaiszi vagy a magyar válogatott Lang Ádámot is soraiban tudó ciprusi Omonia Nicosia lesz – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

A csütörtöki meccs előtt a ciprusiak 3-1-re vezetnek. Noha csütörtökön szintén selejtező várna rá, a Puskás Akadémia nem lép pályára, játék nélkül jutott tovább, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség. Amint az első, úgy a második meccs hivatalos eredményét is 3-0-s gólkülönbséggel írták jóvá a felcsútiak javára.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó

AEK Larnaca (ciprusi)-Paksi FC 18.00

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában