Hidegzuhanyként érte a Vörösöket

8 órája

Nemet mondott az Európa-bajnok a Liverpoolnak, Szoboszlai új szerepet kaphat

A Liverpool fő nyári kiszemeltje, a spanyol válogatott középpályás Martín Zubimendi napokig hitegette az angolokat, hogy hozzájuk igazol, végül mégis a Real Sociedadnál maradt. A Vörösöknek így más megoldás után kell nézniük, és várhatóan nem igazolnak hatos pozícióba új játékost a nyáron, ami Szoboszlai Dominik idényét is befolyásolhatja.

MW

Szoboszlainak nemcsak a támadások segítése lehet majd az elsődleges feladata az új idényben

Forrás: AFP

Fotó: Kamil Krzaczynski

Különböző topcsapatok évek óta próbálják elcsábítani Martín Zubimendit a Real Sociedadtól, de a 25 éves futballista hű nevelőcsapatához és rendre visszautasította őket. Legutóbb a Liverpool állt be a kérők közé. A klub kifizette volna a hatvanmillió eurós kivásárlási árat, és az Európa-bajnok középpályás hajlott is a váltásra, hétfőn mégis kikosarazta az angolokat – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Ez hidegzuhanyként érte a Vörösöket, és a magyar válogatott középpályását, Szoboszlai Dominikot is új helyzetbe hozhatja.

Spain v England: Final - UEFA EURO 2024
Martin Zubimendi, a spanyol válogatott és a Real Sociedad védekező középpályása
Fotó: Jose Breton / Forrás: AFP

Nemet mondott az Európa-bajnok

A Liverpool felkészülési mérkőzésén 4–1-re legyőzte a Sevilla csapatát. A magyar válogatott csapatkapitánya Szoboszlai Dominik egy egészen káprázatos támadás végén egy rendkívül önzetlen gólpasszal vette ki a részét a sikerből, utána pedig üzent a szurkolóknak – írta meg korábban az Origo.

Nagyon jó érzés volt újra itthon játszani. Jól sikerült az előszezon. Jöhet a 2024/25-ös idény

– írta a közösségi oldalán Szoboszlai Dominik, aki az első liverpooli szezonjában 45 meccsen 7 gólt lőtt és 4 gólpasszt adott, mellette pedig megnyerte az angol Ligakupát is. Az angol csapat támadójátékát a következő szezonban is segítené a magyar középpályás, de az Európa-bajnok spanyol Martín Zubimendi visszautasítása miatt Szoboszlainak is új szerepkörökben kell majd megfelelnie Arne Slot csapatában.

A Liverpool lemaradóban

A fő jelöltjük elutasító válasza után brit sajtóbeszámolók alapján a Liverpool végül nem igazol játékost a védekezésben kulcsfontosságú hatos posztra ezen a nyáron, hanem a vezetőedző, Arne Slot abból főz, amije már megvan, így Ryan Gravenberch, Curtis Jones, Alexis Mac Allister, esetleg Trent Alexander-Arnold vagy Szoboszlai Dominik láthatja el ezt a feladatot az előttünk álló idényben – írta meg a Magyar Nemzet

A Premier League pénteki rajtja előtt az előző kiírás bronzérmese továbbra sem igazolt új játékost, egyedüliként a mezőnyben. Eközben a riválisok közül az Arsenal David Rayát (Brentford) és a sokak által keresett Riccardo Calafiorit (Bologna), a Chelsea többek között Pedro Netót (Wolverhampton Wanderers), Kiernan Dewsbury-Hallt (Leicester) és Estevao Williant (Palmeiras), a Manchester City Saviót (Troyes), a Manchester United Leny Yorót (Lille), valamint Joshua Zirkzét (Bologna) is megszerezte, Matthijs de Ligt (Bayern München) pedig hamarosan aláírhat a Vörös Ördögökhöz, a Tottenham Hotspur pedig Kerkez Milos csapattársát, Dominic Solankét (Bournemouth) vásárolta meg. 

A Liverpool szombaton az újonc Ipswich Town csapatát fogadja az Anfielden a Premier League nyitómérkőzésén. Nem mellesleg minden jel arra mutat, hogy a nyáron kinevezett új edző, a holland Arne Slot is bízik Szoboszlaiban, aki izgatottan várja a szezonkezdetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában