Európa-liga

2024.08.30. 14:25

Lisztesékkel és a Tottenhammel is találkozik a Ferencváros

A Ferencváros az Eintracht Frankfurttal és a Tottenham Hotspurrel is találkozik a labdarúgó Európa-liga főtábláján – írja az MTI.

MW

A Ferencváros játékosai ünnepelnek a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 4. fordulójában játszott Ferencváros–Borac Banja Luka visszavágó mérkőzés végén Banja Lukában 2024. augusztus 29-én. A Ferencváros a hosszabbítást követő 1–1es döntetlent követően tizenegyesekkel jutott tovább a főtáblára

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Borislav Zdrnja

A részben emberi erővel, részben számítógép által lebonyolított pénteki, monacói sorsoláson a zöld-fehérek a legerősebb kalapból a korábbi játékosukat, Lisztes Krisztiánt foglalkoztató Eintrachtot és a Tottenhamet kapták ellenfélnek, előbbivel idegenben, utóbbival odahaza találkoznak.

A magyar bajnok a második kalapból a holland AZ Alkmaart (o) és a görög PAOK-ot (i), a harmadikból a svéd Malmőt (o) és az ukrán Dinamo Kijevet (i), míg a negyedikből a francia Nice-t (o) és a belga Anderlechtet (i) kapta ellenfélül.

A frankfurtiak a népligetieken kívül a cseh Slavia Prahát és Viktoria Plzent, valamint a lett RFS-t látják vendégül, míg idegenben az olasz AS Romával, a francia Lyonnal, a dán Midtjyllanddal és a török Besiktassal mérkőzik meg.

Szalai Attila együttese, a szintén német Hoffenheim hazai pályán játszik a Tottenhammel, a Lyonnal, a Dinamo Kijevvel és a román FCSB-vel, s a portugál Porto és Braga mellett a Midtjylland és az Anderlecht otthonába utazik.

A csoportkör szeptember 25-26-án rajtol, a további játéknapok október 3. és 24., november 7. és 28., december 12., valamint január 23. és 30. A mérkőzéseket három idősávban – 16.30, 18.45, 21.00 – rendezik, kivéve az utolsó játéknapon, amikor minden összecsapás 21.00-kor kezdődik.

A húzáson minden klub a négy kalapból két-két ellenfelet kapott, egyikkel otthon, a másikkal idegenben találkozik a nyolcfordulós alapszakasz során. Az első nyolc közvetlenül a nyolcaddöntőbe jut, a 9-24. helyezettek pedig oda-visszavágós párharcban küzdhetnek meg a 16 közé jutásért, míg az utolsó 12 együttes kiesik.

A pontos menetrendet szombaton teszi közzé az európai szövetség, az El fináléját május 21-én a bilbaói San Mamés Stadionban rendezik.

A Ferencváros El-főtáblás ellenfelei

hazai mérkőzések:
Tottenham Hotspur (angol), AZ Alkmaar (holland), Malmö FF (svéd), OGC Nice (francia)

idegenbeli mérkőzések:
Eintracht Frankfurt (német), PAOK FC (görög), Dinamo Kijev (ukrán), RSC Anderlecht (belga)

Zártkapus büntetést kapott a Ferencváros

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága zártkapus büntetéssel sújtotta a Ferencvárost.

Az FTC a Kecskemét és az Újpest elleni hazai, valamint a Diósgyőr elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért pénzbüntetést is kapott, valamint egy soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie. Ugyanakkor utóbbi végrehajtását hat hónapra felfüggesztette a fegyelmi bizottság – áll az MLSZ honlapján a csütörtök esti ülés határozatai között.

Az Újpestet szintén a szurkolók viselkedése miatt büntették két-két hazai és idegenbeli mérkőzés miatt, így a pénzbüntetés mellett egy soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen le kell zárnia a Szusza Ferenc Stadion „D” lelátórész „D4” szektorát.

Pénzbüntetést kapott még az élvonalbeli klubok közül a Nyíregyháza, a Diósgyőr, valamint az ETO FC Győr is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában