Visszatérés

4 órája

Szabics visszatért, újra van magyar edző a Bundesligában (videó)

A német labdarúgó-élvonalban szereplő Augsburg csapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Szabics Imre lett az együttes új másodedzője. Ezzel folytatódik a magyar széria, Dárdai Pál és Lőw Zsolt után a következő idényben is dolgozik majd magyar edző a Bundesligában. Az egykori válogatott támadó alig várja, hogy elkezdje a munkát az új klubjánál.

Szabics Imre újra a Bundesligában

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Szabics Imre lett a német labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Augsburg segédedzője – derült ki az Origo oldaláról.

Visszatért Augsburgba

A magyar válogatott támadó, aki a Manchester Unitednek lőtt góljával örökre beírta magát a magyar szurkolók emlékezetébe, visszavonulása után a magyar, majd az osztrák válogatott másodedzője, a Sturm Graz másodedzője, a Fehérvár FC vezetőedzője, illetve az FC Zürich másod-, majd vezetőedzője volt. A 43 éves magyar szakember a Brightonba távozó Jonas Schauermann távozása után keletkező űrt tölti be a dán vezetőedző, Jess Thorup stábjában. A játékosként 2007 és 2010 között Augsburgban futballozó – s 58 tétmeccsen kilenc gólt, illetve gólpasszt szerző – Szabics kétéves szerződést írt alá az előző évadot a bajnoki tabella 11. helyén záró együttesnél – írta meg a Magyar Nemzet.

Mindig figyelemmel követtem az Augsburgot, és nagy csodálója vagyok az itt zajló munkának, éppen ezért nagyon jó érzés, hogy ismét a klubhoz tartozhatok. A vezetőkkel folytatott beszélgetésem rendkívül pozitív volt, és már nagyon várom, hogy elkezdhessem a munkát a többi stábtaggal 

nyilatkozott Szabics Imre az új klubjáról, aki legutóbb a svájci FC Zürich alkalmazásában állt (előbb a felnőttek másodedzőjeként, majd az U21-es csapat edzőjeként), 2022 vége óta nem volt csapata. 

A Bundesliga legutóbbi idényében Lőw Zsolt a Bayern München másodedzőjeként dolgozott, sőt már az ezt megelőző évad tavaszán is ott volt Thomas Tuchel bajor stábjában, vezetőedzőként pedig legutóbb Dárdai Pál irányított a német élvonalban a Hertha élén 2023 tavaszán, majd az előző idényben a másodosztályban vezette a berlinieket. Lőw és Dárdai is távozott klubjaitól a nyáron, de Szabics Imre révén újra lesz magyar edző a Bundesligában.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!