Labdarúgás

2024.08.12. 13:30

Dárdai legkisebb fia a saját útját akarja járni (videó)

Dárdai Palkó és Dárdai Márton már bemutatkozott a magyar labdarúgó-válogatottban, de Dárdai Pál legkisebb fia, aki talán a legígéretesebb tehetség a három közül, egyelőre a német utánpótlás-válogatottban szerepel. Dárdai Bence elmondása szerint a saját útját szeretné járni, de most váratlanul megszólalt a magyar válogatottság kérdéséről.

MW

Dárdai Bence, a német válogatott játékosa a labdarúgó U17-es Európa-bajnokság döntőjében játszott Németország–Franciaország mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. június 2-án. A finálét a német válogatott nyerte, miután gól nélküli döntetlent követően 11-esekkel legyőzte a francia csapatot

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Mint ismert, Dárdai Pál 18 éves fia, Dárdai Bence a Hertha BSC-től a Bundesligában szereplő VfL Wolfsburg együtteséhez igazolt. A fiatal játékost sokan féltették a váltástól, ennek ellenér már a felkészülés első napjaiban valósággal lenyűgözte Ralph Hasenhüttl vezetőedzőt – írta meg korábban az Origo.

Érdekes játékos

A 18 éves támadó középpályás a másodosztályban ragadt Hertha BSC-nél lejáró szerződését kihasználva szerződött a Bundesligában szereplő Wolfsburghoz, ahol azonnal lenyűgözte új főnökeit, fiatal kora ellenére csodálják az érttségét és a testbeszédét.

Lenyűgöző, hogy az ő korában máris milyen a fellépése: megvan a kellő testbeszéde. Meglátszik rajta, hogy játszott már néhány meccset. Nagyon érdekes játékosnak tűnik számunkra. Nagyon érdekesnek

hangsúlyozta az osztrák Hasenhüttl, aki korábban (2016–18) Gulácsi Péter és Orbán Willi (valamint Kalmár Zsolt) trénere is volt Lipcsében. A 18 éves középpályás a jövő hétvégén rajtoló Bundesliga-idényben már a topligás debütálás küszöbén áll.

Más, mint a többi testvére

A továbbra is a Herthát erősítő bátyjai, Palkó és a nyári Eb-t is megjárt Márton már elköteleződtek a magyar válogatott mellett, de Dárdai Pál legkisebb, egyben valószínűleg a legtehetségesebb fia még a német utánpótlás-válogatottakban játszik, tavaly U17-es Európa-bajnok volt német színekben – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

– Még van időm döntést hozni a felnőttválogatottságról, mert még fiatal vagyok, és sokáig játszhatok az U-válogatottakban. Ha eljön az ideje, dönteni fogok az egyik vagy másik nemzet mellett

– jelentette ki Dárdai Bence, aki leginkább a családján keresztül kötődik Magyarországhoz.

– Van egy nyaralónk a Balatonnál, és szinte minden évben ott nyaralunk. Nagyon szép a tó, és mindig jól érezzük magunkat ott. A kapcsolat szinte minden nap megvan a családommal, akár az édesanyámmal beszélek telefonon, akár a bátyáimmal váltunk üzeneteket. Természetesen beszélünk a meccsekről is, és arról, éppen hogyan állunk a focival – árulta el a fiatal játékos, aki azt is elmondta, hogy Berlin csak 50 perc vonattal, így bármikor hazalátogathat.

– Úgy érzem, én más vagyok, mint a testvéreim. Egyszerűen szeretném a saját utamat járni, és megnézni, hova vezet – mondta el Dárdai Bence, aki bízik benne, hogy az apja őt tartja a legtehetségesebbnek.

– Igazából azt hiszem, hogy mindannyiunkat tehetségesnek tart, és arra is nagyon büszke, hogy mindhárom fia focizik – zárta gondolatait a volt szövetségi kapitány legkisebb fia.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában