BOK Csarnok

2 órája

Sakkolimpia Budapesten: négyszázötven önkéntes segédkezik majd a világversenyen

A világ ötödik legnagyobb sporteseményére, amely szeptember 10-én, kedden rajtol majd el a budapesti BOK Csarnokban, több ezer résztvevőt várnak a világ minden tájáról. A 45. sakkolimpia megrendezését négyszázötven önkéntes segíti – számolt be róla a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TE) közlése nyomán az MTI.

MW

Minden korábbinál több csapat vesz részt a budapesti 45. sakkolimpián

Forrás: Shutterstock

Fotó: LookerStudio

A világverseny önkéntesprogramjának lebonyolítását a TE Önkéntes és Fenntarthatósági Irodája végzi. Az iroda bemutatta azt a tizenhat koordinátort, aki a sakkolimpia lebonyolításában segít majd irányítani az önkéntesek munkáját, akik mintegy húsz funkcionális területen segédkeznek majd.

A múlt szombati képzésen több mint háromszáz önkéntes vett részt

– mondta Perényi Szilvia önkéntesprogram-vezető, a Sportmenedzsment Tanszék docense. „Nemcsak magyarok, hanem külföldiek is, többek között Brazíliából, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, Kínából, Marokkóból, Németországból, Nigériából, Szlovákiából, Törökországból, Vietnámból és Üzbegisztánból. Nekik szinkrontolmács segített elsajátítani a tananyagot. A magyar és az angol nyelvű képzést is streameltük, utóbbi nagy sikert aratott a külföldi önkéntesek körében a világ minden tájáról. Akik nem tudtak jelen lenni, tananyagmegosztó-felületen keresztül férhetnek hozzá a képzés anyagához.”

A 45. sakkolimpia a jövő keddi megnyitót követően szerdán rajtol, s a svájci rendszerű, 11 fordulós viadal, amelyen 17-e szabadnap lesz, szeptember 22-én zárul.

Minden korábbinál több csapat vesz részt rajta: a nyílt szekcióban 196, a nőknél pedig 184 csapat versenyez egymással.

A Magyar Sakkszövetség népszerűsítő kisfilmjét itt tudja megtekinteni:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában