Tokiói hajsza a megyeszékhelyen?

2 órája

Újabb illegális gyorsulási verseny volt Fehérváron, kiakadtak a helyiek (reagált a rendőrség!)

Ismét motorzúgástól volt hangos Székesfehérvár - ezúttal a Deák Ferenc utca és a Lövölde utca környékén bőgették a motorokat, csikorgatták a gumikat.

Kecskés Zoltán

Illusztráció: A gyorsulási versenyek már régóta problémát jelentenek a város több pontján.

Forrás: Police.hu

A gyorsulási versenyek már régóta problémát jelentenek a város több pontján, gyakorta hallani, csoportosan köröző motorosok, driftelő autósok zaja nehezíti a pihenést több belvárosi utcában.

Ezúttal a Ferenc utcai és a Lövölde utcai lakosok borultak ki a fülsüketítő járgányok zajától kedd éjszaka. Mint mondták, volt olyan, aki aludni sem tudott a süvítő járművek hangos zúgásától:

– A Lövölde utca felől dübörögtek az autók, de nem pár percig. A végén már annyira kiakadtam, hogy hívtam a rendőröket, konkrétan 23.48-kor – mondta az ott élő, aki hozzátette, általában este, hétköznap és hétvégén egyaránt, olyan 22.40 után amikor kiürül a város és elviszik az utolsó járatok az embertömeget, akkor jelennek meg a randalírozók és elkezdődik a rallye! – Konkrétan tegnap a villámlás hangjához közelítő erősségű kipufogó durranások voltak. A bejelentés után fél órával is még hallani lehetett gumicsikorgást, majd végre nyugalom lett.

20240824_Dragrace_Szentkirályszabadja_FI_VN (40)
Illusztráció: Driftelő autósok zaja nehezíti a pihenést több belvárosi utcában. Ezúttal a Ferenc utcai és a Lövölde utcai lakosok borultak ki!
Fotó: VMN/Archív

Természetesen a közösségi oldalakon is elindult a kommentcunami Székesfehérvár egyik csoportjában. Az édesanyák, a nagymamák a gyerekeikért aggódnak, hogy nem tudják kipihenni magukat, míg mások attól félnek, hogy tragédiába torkollik egyszer a száguldozás!

A felvetés akár jogos is lehet, hiszen biztosan sokan emlékeznek még arra a márciusi éjszakára. Ismeretes: az Aszalvölgyi úti áruház közelében illegális gyorsulási versenyt rendeztek, melyen két jármű összeütközött, és csupán a szerencsének volt köszönhető, hogy sem a bennük helyet foglalók, sem a közelben tartózkodó gyalogosok közül nem sérült meg senki. Akkor erre reflektálva közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester megengedhetetlennek és tűrhetetlennek nevezte ezt és arra kérte az  "önjelölt versenyzőket", hogy "képességeiket bizonyítandó ott a nyílt napokat tartó Hungaroring, vagy bármely legális versenypálya. Ha maguknak van ideje és pénze az éjszaka közepén a fehérváriakat zavarni, veszélyeztetni, balesetet okozni, akkor legyen bátorságuk arra is, hogy profi környezetben mutogassák belevalóságukat, ahol legfeljebb magukat törhetik össze."

A kedd éjszakai ügyben felkerestük a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik a következő válasszal szolgáltak:

Elektronikus úton a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatához érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a bejelentések alapján a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai több esetben intézkedtek már nagyobb hangerővel közlekedő gépkocsikkal szemben a Lövölde és a Deák Ferenc utcákban. Visszatérő jelleggel és a bejelentésekre reagálva a továbbiakban is ellenőrizni fogják a területet. 

– olvasható a válaszukban.

Képeink illusztrációk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában