Nagy ugrás

19 órája

Sallai alul volt fizetve Freiburgban, Szoboszlai akár tízszer annyit is kereshetett

A magyar válogatott egyik legjobb játékosa a török átigazolási piac zárónapján írt alá a nagy múltú, 24-szeres bajnok és 2000-ben UEFA-kupa-győztes Galatasarayhoz. A török klub nyilvánosságra hozta, hogy egyrészt hatmillió eurót utalt Sallai Rolandért a németeknek, másrészt négy évre írt alá vele, és idényenként 2,5 milliót fizet neki. Ez pedig jóval több, mint amennyit Sallai Freiburgban kaphatott.

MW

Sallai Roland török fizetése nagy ugrás Szoboszlai liverpooli bére felé

Forrás: AFP

Fotó: Mehmet Murat Onel

 A futballisták fizetéseinek megbecslésére szakosodott Capology nevű oldal szerint a magyar játékos éves keresete 720 ezer euró lehetett a Bundesligában. A Freiburg nem tartozik a gazdagabb német klubok közé, de a Sallai Roland jövő nyárig szóló szerződésében szereplő összeg már nem volt összhangban a csapatban betöltött kulcsszerepével: 

csak kilencedik lehetett a fizetési listán.

Sallai kezdeményezte a klubváltást

Hogy ez alapján mennyire alul volt fizetve Freiburgban, az főleg a magyar válogatott többi topligás játékosának kereseteihez viszonyítva szembetűnő. Ugyancsak a Capology nem minden esetben hivatalos adatai szerint Szoboszlai Dominik mintegy tízszer annyit, 7,3 milliót kaszálhat Liverpoolban, de Willi Orbán (6,6 millió Lipcse), Gulácsi Péter (5,6 millió, Lipcse), Szalai Attila (2 millió, Hoffenheim), Kerkez Milos (1,8 millió, Bournemouth) és Schäfer András (1,2 millió, Union Berlin) is lényegesen jobban kereshetett nála. 

Sőt még Balogh Botond is többet kaphat (740 ezer) a Serie A újoncától, a Parmától, mint Sallai freiburgi keresete.

Mindez komoly mozgatórugója lehetett a magyar támadó távozásának – állapította meg a Magyar Nemzet

Már korábban is felmerült benne a klubváltás gondolata, és a jelenlegi szerződéses helyzete miatt úgy döntöttünk, hogy támogatjuk ezt a lépést

– erősítette meg a Freiburg sportigazgatója, Jochen Saier a klubhonlapon, hogy a játékos kezdeményezte a váltást, a klub pedig kicsit kényszerhelyzetbe került, most el kellett adnia, hogy még pénzt láthasson érte, hiszen 2025 nyarán kifutott volna a szerződése.

Marco Rossi elmondta véleményét Sallai Roland klubváltásáról

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is kommentálta a klubváltást. Az olasz szakember szerint Sallai a klubváltással nagyszerű döntést hozott, hiszen Európa egyik legerősebb bajnokságába került, és pályafutása legjobb időszakában váltott.

Úgy gondolom, hogy ez a lépés nagyszerű döntés volt számára. Roland minden bizonnyal remekül választott. Huszonhét évesen, pályafutása legjobb időszakában került a Galatasarayhoz. Volt esélyem beszélni vele a folyamat során. Hangsúlyoztam, hogy nagyszerű döntést hozott, és nagyon jó teljesítményt várok tőle. Végső soron remélem, hogy ez a magyar válogatott számára is előrelépés lehet

– idézte Marco Rossit a Nemzeti Sportot szemléző Origo

20240910-CSS_2522
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: Csudai Sándor / Forrás: Origo

Sallai gyors és atletikus játékos, így minden sportágban képes lenne versenyezni. Nagyon tehetséges, technikás, robbanékony és hatékony futballista. Soha nem adja fel. Mindig küzd és mindent belead a pályán az első perctől a végső sípszóig. Nagyon bátor labdarúgó. Félelem nélkül küzd minden ellenféllel szemben. Nem fogadja el a vereséget, mégis szerény tud maradni. Keményen dolgozik, hogy fejlessze magát.

– folytatta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Az egyik legfőbb rivális csapat szurkolói kikezdték Szoboszlait

A Premier League negyedik fordulójában az addig pontveszteség nélkül menetelő – ráadásul még gólt sem kapó – Liverpool óriási meglepetésre (55 év után!) vereséget szenvedett (0–1) az Anfield Roadon a Nottingham Foresttől.

Liverpool FC v Brentford FC - Premier League
Szoboszlai miatt áll a bál Angliában 
Forrás: AFP

Nem elég a fájó vereség, nekünk, magyaroknak az is kellemetlen, hogy Szoboszlai Dominik rendkívül gyenge osztályzatokat kapott, és állítólagosan elmaradt piros lapja miatt is áll a bál Angliában. 

A feszültséget az Arsenal szurkolói keltik, akik szerint a magyar válogatott csapatkapitányát (miután a 86. percben már kapott egy figyelmeztetést Michael Olivier játékvezetőtől) a mérkőzés végén labdaelrúgásért második sárga lappal kellett volna fegyelmezni, amely értelemszerűen kiállítást vont volna maga után – írja a Mandiner.

Ez az eset itt tekinthető meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában