Bejön Slot húzása

2 órája

Szoboszlainak jót tett a liverpooli edzőváltás, az elemzések szerint még eredményesebb lesz idén

A magyar klasszis kivirágzott ,Arne Slot keze alatt. Az Onefootball elemzése szerint a magyar klasszis az eddigieknél is jobb lesz idén.

MW

Szoboszlai kivirágzott Slot keze alatt

Forrás: AFP

Fotó: KAMIL KRZACZYNSKI

A Liverpool holland edzője, Arne Slot a német elődjével, Jürgen Kloppal ellentétben, a 4-2-3-1-es felállást részesíti előnyben. Ez a formáció lehetővé teszi egy középcsatár mögött helyet kapó támadó szerepeltetését, míg erre korábban, a Klopp féle 4-3-3-as játékrendszerben nem volt lehetőség. Az új idény eddigi három mérkőzésén Diogo Jota kezdett centerként, mögötte pedig Szoboszlai Dominik futballozott a tízes pozícióban – olvasható a onefootball.com-on. 

A Liverpool holland edzője, Arne Slot 
Fotó: Peter Powell / Forrás: AFP

A magyar válogatott csapatkapitánya az előző szezonban jobb oldali középpályásként szerepelt, és mielőtt a Premier League-be igazolt volna, az RB Leipzignél is ezt a szerepet töltötte be. 

Szoboszlai játékának azonban az egyik nagy előnye, hogy rendkívül jól alkalmazkodik ahhoz a pozícióhoz, amelyben éppen játszania kell –  írja a Mandiner

Úgy néz ki, bejön Slot húzása a tízes poszttal, a Vörösöknél a három eltelt meccs alapján senki nem alakított ki Szoboszlainál több lehetőséget – nyolcat –, ami egy gólpasszt eredményezett. Ami igen feltűnő még a 23 éves játékossal kapcsolatban, az a rendkívüli munkabírása; a Liverpool játékosai közül ő tette meg a legnagyobb távot – 33,9 kilométert – az első három fordulóban. 

Szoboszlai nagy területeket képes lefedni, így ideális a merseyside-i klub magasan letámadó játékstílusához. Az erős pressing megfojtja az ellenfeleket attól, hogy felfelé mozogva építsék játékukat és veszélyeztessék Alisson kapuját.

A Mandiner teljes cikke ITT olvasható el. 

Kerkez Milos a Manchester United kiszemeltjei között

Brit források szerint a Manchester United sportigazgatója, Dan Ashworth felvette a kapcsolatot a Bournemouth vezetésével, az MU megvásárolná Kerkezt, de a jelenlegi klubja ötvenmillió eurót kért érte, és ezt az manchesteriek túlságosan soknak találták – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Transfermarkt Kerkez Milos piaci értékét húszmillió euróra teszi, ezzel a második legértékesebb magyar játékos Szoboszlai Dominik (Liverpool, 75 millió euró) mögött, Sallai Roland (Freiburg, 15 millió euró) előtt. A TeamTalk szerint, bár egyelőre megszakadtak a tárgyalások a Bournemouth és a Manchester United között, a télen folyatódhatnak, mert Kerkez alternatívát jelentene a sérülékeny Luke Shaw and Tyrell Malacia mellett. Ám a lap megemlíti, hogy az MU-nak van másik kiszemeltje is a balhátvéd posztjára, a Fulman amerikai légiósa, Antonee Robinson. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában