Szajkó Anitáék szépen haladnak az útjukon

2024.07.13. 13:30

Klip készült a Versünnep Fesztivál győztes dalából! (videó!)

Ugye emlékeznek még Szajkó Anita ének-előadóművészre, és kollégájára Nagy Nándor zongoristára, zeneszerzőre, akik léleksimogató produkciójukkal érdemelték ki a “Versünnep Fesztivál 2024” fődíját. A megyénkben is gyakran megforduló énekesnő örömmel mesélte a FEOL-nak, hogy a győztes dalból - Radnóti Miklós: Bájoló című versének megzenésítéséből - klip született.

Kecskés Zoltán

Készül a klip - Szajkó Anita énekesnő a stúdióban.

Fotó: Interjúalany

A zenészeket a Nemzeti Színházban rendezett Versünnep Fesztivál győzteseként egy csapásra szívébe zárta a szakma, meghozva számukra a megérdemelt sikert. Azóta a munka nem állt meg, megjelent legújabb klipjük is. Ebbe a folyamatba tekinthettünk be az énekesnő segítségével.

klip_versünnep_bájoló_Szajkó_Anita
A Miskolc Város Napja alkalmából rendezett Gálaműsoron is előadták a győztest dalt, amiből klip készült
Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

– Gyakorlatilag már a győzelem mámorában megkezdődött a munka, már akkor elhatároztuk, hogy a versenyre megírt mindkét dalhoz készítünk klipet. Meg akartuk mutatni mindazt az érzést és lelki világot, amit ez a két vers és Nándi által elképzelt dallamvilág jelent számunkra. Elsőként a Bájolót készítettük el. Azt gondolom, hogy a végeredmény önmagáért beszél. Igyekeztünk a HangArt Studio-ban készült werk videó mellett – ahol a dal feléneklése megtörtént–, illusztratívan bemutatni a dal karakterét. Hálásak vagyunk Károly Tamásnak a stúdió felvétel elkészítéséért, és Vígh Arnoldnak a mix-mastering munkáért. Nagy boldogság tölt el bennünket, amiért a dalt már több helyre is meghívták, legutóbb például a Miskolci Nemzeti Színház nagyszínpadán is előadhattuk,  Miskolc város ünnepén – nyilatkozta Szajkó Anita.

Mindemellett az énekesnő elárulta azt is, hogy a közeljövőben mindenképpen elkészítik a versenyre írt másik  szerzemény, Szabó T. Anna: Egy könnyű kaland című versmegzenésítés klip-változatát is, sőt az idei évben több verset is dal formájába öntenek majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!