Mozgalmas időszak

3 órája

Salih Dilán: Minden pillanatát élveztem a nyárnak!

A fehérvári alkotó izgalmas nyarat tudhat maga mögött: hol festményeit mutatta be, hol pedig előadásmódját, illetve pedagógusi vénáját csillogtatta meg, sőt, modellt is állt a húszas éveiben járó mosolygós hölgy. Egy biztos, a képzőművészet átjárta az elmúlt hónapjait.

Kecskés Zoltán

Különböző szerepben tündökölt a nyáron a fehérvári alkotó.

Fotó: Sáfár Éva

A kurd származású alkotó már jól ismert figurája a fehérvári művészi életnek. Kitartó munkájával egyre nagyobb sikereket ér el és időről időre megmutatja alkotásait szerte a megyében. Salih Dilán megkeresésünkre elmondta, boldog, hiszen a nyara igencsak eseménydúsra sikeredett, nagyon élvezte, hogy a különböző eseményeken más és más szerepben mutathatta meg magát.

Salih Dilán_alkotó_művésznő
Egy gyönyörű fagylaltrajzot is készített a gyerekek nagy-nagy örömére.
Fotó: Interjúalany

– Közreműködhettem a Szakál Antal képzőművész műveiből rendezett kiállításon a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, ahol Bene Edit, Kissné Lencsés R. Julianna és Mátyus Istvánné Zsuzsa mellett verset szavalhattam,  miközben Kocsán István előadóművész zenélt. De ugyanennyire megtisztelő volt, amikor a Krajczáros Alapítvány képzőművész táborában önkéntesként taníthattam a gyerkőcöket rajzolásra és vigyázhattam is rájuk, sőt egy színes fagylaltrajzot is elkészítettem az ott töltött idő alatt – meséli lelkesen a székesfehérvári alkotó, aki szabadidejében szívesen merül el a vidám színek világában: ruhákat tervez és rajzol. Így nem véletlen, hogy szívesen áll modellt is.

Salih Dilán_alkotó_művésznő_modell
Szívesen áll modellt, lenyűgözi ez a világ is.
Fotó: Sáfár Éva

– Régóta dolgozom már együtt Sáfár Éva fotóssal, így ha alkalomadtán felkér, akkor szívesen állok a kamera elé. Ez világ is eszméletlenül izgalmas, a hangulat, amit közvetíteni szeretnénk a képekkel teljesen elvarázsol. Remélem, a jövőben is lesz még rá alkalmam, hogy modellt állhassak – zárta gondolatait Salih Dilán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!