Egyeztetés

2023.09.30. 11:00

Fiataloknak készülhet közösségi központ Pusztaszabolcson

Taliándörögdi példát követve fiataloknak szánt közösségi tér kialakítását tűzte ki célul Pusztaszabolcs önkormányzata.

Héjj Vivien

Az Adonyi úti épület a jövőben a fiatalok kedvelt találkozóhelyévé válhat

Forrás: Simonné Zsuffa Erzsébet közösségi oldala

– Hivatalba lépésünk óta nagy hangsúlyt fektetünk a fiatalok közösségi életére, illetve arra, hogy miként tudjuk még szélesebbre tárni a fiatalság közösségi lehetőségeit. Ez egy stratégia, amely hosszú és áldozatos munkát követel, hiszen nem mindegy, hogy a pusztaszabolcsi fiatalok, mintegy közösségmegtartó erővé váljanak a város jövőjét illetően – fogalmazott közösségi oldalán Pusztaszabolcs polgármestere, Simonné Zsuffa Erzsébet.

A fiataloknak szánt közösségi tér kialakításáról a város önkormányzata és a helyi családsegítő munkatársai a taliándörögdi Hoffer Tiborral tartottak egyeztetést, aki már több ifjúsági szervezetet létrehozott és koordinálja is azokat. A taliándörögdi tanácsok, tapasztalatok továbbadása nagy segítség a pusztaszabolcsi önkormányzat számára, mely hasonló, a fiatalokat megszólító, közösségmegtartó célokat tűzött maga elé.

Az egyeztetés során ellátogattak abba a pusztaszabolcsi épületbe is, amely a tervek szerint a jövőben – részleges felújítás és rendbetétel után – a helyi fiatalok közösségi központjává válhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában