A szomorkás ünnepi kezdet

2023.12.02. 19:00

Adventi jótékonyság, mert ott a fegyverek gyújtanak tüzet

A 18. Adventi Jótékonysági Esten több mint 1,3 millió forint adományt gyűjtöttek pénteken este. Adni jó, s van, amikor szinte kötelező...

Nagy Zoltán Péter

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Fellépők, sőt sztárok egész hada adott ünnepi műsort az adományozóknak, akik bőkezűek voltak ezen az esten. Az est támogatottjai a Kárpátaljai Református Egyházkerület Mandulafa Idősek Otthona és a Munkácsi Szent Erzsébet Karitász. Egy kicsit szomorú volt a rendezvény, hiszen Európa azon felén, ahol a Kárpátok kanyarog, ahol őseink hazataláltak, fegyverek ropognak, férfiak halnak a frontokon, ahol családok szakadtak szét, ahol az üres kenyér is ajándék. Az ünnepi hangulat mellé kicsit beköltözött az aggódás, a testvéri féltés is.

Holnap, vasárnap indulnak haza, Pusztinába a Fehérváron és Győrben is vendégszerepelt csángók a Székesfehérvári Városgondnokság kisbuszával. Útjukat a Hit, Remény, Szeretet Alapítvány, a Moldvai Magyarságért Székesfehérvári Egyesület és a LogSol Kft. biztosítja. A jótékonysági est után Nyisztor Ilonával, a pusztinai Magyarok Háza alapítójával beszélgettünk a keserédes 18. Adventi Jótékonysági Estről és a kárpátaljai támogatottakról.

Ajánljuk figyelmükbe videónkat!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában