Ébredő természet a városban

2024.03.13. 12:28

Vadromantikus tavaszi időutazás a virágzó Székesfehérváron

Amikor a tél fátyla lassan elhúzódik, és a tavasz első sugarai áttörnek a hideg, szürke égbolton, Székesfehérvár is életre kel ebben a csodálatos, színes átalakulásban.

Hajdú Marianna

A virágzó fákkal együtt Székesfehérvár is lassan felébred téli álmából

Forrás: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Virágzó fák borítják be a történelmi utcákat és parkokat, – mintha csak egy mesekönyvbe léptünk volna – és hirdetik a természet megújulását. A bazilikától a csónakázótóig, minden egyes kép egy romantikus történet, amely nem csak a természet ébredéséről mesél, de szívünket is megragadja.

Fotó:   Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Szinte a történelem és a természet öleli egymást, ahogy a bazilika ódon falai előtt az újraéledő fa rózsaszín virágai úgy bontakoznak ki, mint a hajnal első sugarai. Pont ilyen, amikor az ember és természet alkotta szenvedély és szépség találkozik: harmónia hitben és valóságban.

Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A csónakázó tó mellett, ahol a víz felszíne tökéletes tükröt formál, a tó fölé hajoló faágakon szelíden ringatóznak a virágok milliói a tavaszi szellőben. A tó még csendes, de már nem sokáig. Még egy kicsit kell várjunk és láthatjuk ahogyan a tavasz szinte észrevétlenül belopózik a városba és lassan leemeli vállunkról a súlyos nagykabátot.

Fotó:   Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Közelről nézve, egy fűzfa virágainak törékeny szépsége tárul fel, mintha a természet legfinomabb mesterműveit látnánk. A virágok színe és finomsága a tavasz első felszabadult lélegzetét hozza el, egy csodával megszerzett ígéretet az új kezdetekről és a megújulás lehetőségéről. 

Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A belvárosi parkban, az ezerszámra pompázó virágok rózsaszín felhőjében állva, az ember szinte átlép egy másik világba. Ezen a helyen a tavasz nem csak egy évszak, hanem egy álom, egy vadromantikus szépség, ami magával ragad. Az érzés semmihez sem fogható, mintha csak egy habkönnyű rózsaszín csipkefelhő alatt ülnénk.

Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A csodálatos fák virágai, amelyek bátran szállnak szembe a városi kődzsungellel, rózsaszín virágaikkal üdvözölnek minden arra járót. Egy apró szelete annak a varázsnak, ami körbe vesz minket is városlakókat, és úgy hívunk: Anyatermészet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában